Ironhack lanceert Cybersecurity Bootcamp in Amsterdam

IronHack - logo

Ironhack, een opleider van IT-talent, heeft een cybersecurity training toegevoegd aan het aanbod van opleidingen op de Amsterdamse campus. Deze cybersecurity-opleiding is een van de eerste cybersecurity bootcamps in Nederland waarin studenten in slechts 12 intensieve weken worden omgeschoold tot cybersecurity-professional. De gepersonaliseerde methodologie is ook als een parttime studie te volgen, die 24 weken duurt. Ironhack biedt de cybersecurity-opleiding aan in samenwerking met Cybint, een internationale cybersecurity-opleider. De eerste fulltime bootcamp gaat 28 juni 2021 van start, de deeltijdvariant volgt op 6 september.  Ook voor deze opleiding gelden Ironhacks uitgebreide financieringsmogelijkheden, waaronder share income agreement.  

Cybersecurity-professional in drie modules

De Ironhack cybersecurity bootcamp bestaat uit drie modules, voorafgegaan door 20 uur aan online lesmateriaal die de student voorafgaand aan de studie moet afronden. Tijdens de eerste module komen de basisprincipes aan bod, zoals protocollen en architecturen, typen dreigingen en aanvallers, tactieken en beveiligingsprincipes. In de tweede module volgen o.a. het voorkomen, opsporen en aanpakken van de meest voorkomende dreigingen, digitale forensische onderzoeksmethoden, het uitvoeren van een vulnerability- en compliance scan, rapportage van incident response, monitoring en triage. In de laatste fase van de opleiding begint de student met het verdedigen tegen levensechte cyberaanvallen. Tegelijkertijd wordt de kennis uit eerdere modules vergroot en worden er stappen gezet op het gebied van analyseren, risk en security-management processen en advisering wat betreft disaster recovery en continuïteit. De opleiding wordt afgesloten met de gebruikelijke Ironhack ‘career week’, waarin afgestudeerden worden geholpen met het opbouwen van hun cv en in gesprek worden gebracht met potentiële werkgevers.  

Cybint

De cybersecurity bootcamp werd ontwikkeld door de wereldwijde cyberopleider Cybint. Cybint, opgericht door oud-militair Roy Zur, werkt met een team van cybersecurity-specialisten, van o.a. militaire instellingen en onderwijsdeskundigen om het kennisniveau en tekort aan cybersecurity-professionals te bestrijden via innovatieve onderwijs- en trainingsoplossingen. Roy Zur verwerkte zijn 15 jaar aan ervaring in het geven van trainingen binnen een vermaarde militaire eenheid tot een methodologie waarmee studenten ook zonder voorkennis specialisten op het gebied van cybersecurity kunnen worden.

Vooralsnog volledig online 

In 2021 zullen de opleidingen volledig online plaatsvinden. Voor volgend jaar is voorzien dat de voltijdopleiding weer deels (vier uur per dag, van maandag tot vrijdag) met de bootcampfacilitator op de Ironhack campus in Amsterdam kan plaatsvinden.  Manouk Meilof, Campus Lead van Ironhack Amsterdam: “De vraag naar cybersecurity-specialisten blijft hoog. Niet alleen is de druk op de IT-sector tijdens de pandemie toegenomen, ook hebben hackers het gemunt op de vele thuiswerkers en complexe systemen. In 2018 al werd het tekort aan cybersecurity-specialisten tegen 2022 geschat op 350.000 professionals in Europa. Ondanks toegenomen aandacht voor de tekorten studeren er nog steeds simpelweg te weinig cybersecurity-professionals af. Met de bootcamp van Cybint die we vanaf eind juni ook in Nederland kunnen aanbieden kunnen we hier hopelijk een steentje aan bijdragen.”

 

Lees ook
Voldemort threat update: het onderzoek dat niet genoemd mag worden

Voldemort threat update: het onderzoek dat niet genoemd mag worden

Naar aanleiding van het Voldemort malware threat research van 30 augustus delen analisten van Proofpoint nu nieuwe inzichten. De onderzoekers kunnen inmiddels de Voldemortcampagne toeschrijven aan een dreigingsgroep, namelijk de Chinese dreigingsgroep TA415. Deze groep is ook bekend als APT41 en Brass Typhoon.

Orange Cyberdefense: bedrijven te kwetsbaar bij Cyber Armageddon

Orange Cyberdefense: bedrijven te kwetsbaar bij Cyber Armageddon

Bedrijven zijn onvoldoende voorbereid op een grootschalige, wereldwijde cyberaanval. Een zogeheten ‘Cyber Armageddon’, waarbij veel grote organisaties tegelijkertijd getroffen worden, heeft daardoor ernstige gevolgen. Matthijs van der Wel-Ter Weel, strategisch adviseur bij Orange Cyberdefense, benadrukt het belang van goede voorbereidingen

Barracuda ontdekt half miljoen phishing berichten met QR-codes in PDF-bijlagen

Barracuda ontdekt half miljoen phishing berichten met QR-codes in PDF-bijlagen

Tussen juni en september van dit jaar hebben onderzoekers van Barracuda meer dan een half miljoen phishing-e-mails geïdentificeerd en geanalyseerd die PDF-documenten bevatten waarin QR-codes waren verwerkt. Deze PDF’s worden als bijlagen meegestuurd bij phishing-e-mails die merkimitatie en urgentie gebruiken om slachtoffers aan te zetten tot actie1