Israël, New York en Nederland smeden cybersecurity samenwerkingsverband

In een poging om de toenemende wereldwijde uitdagingen van de cybersecurity-industrie het hoofd te bieden kondigt Jerusalem Venture Partners (JVP), een toonaangevende investeerder uit Israël, aan samen te gaan werken met Nederland en verschillende start-ups. Doel is het opzetten en onderhouden van een innovatief cybersecurity ecosysteem waar Israël, Nederland en het nieuwe cyber investment center van JVP in New York -Hub.NYC- deel van uitmaken.

HSD Campus Als aftrap voor de samenwerking organiseerden het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD), StartupDelta en cyber security investeerders TIIN Capital en KPN Ventures een bijeenkomst. Hier kregen Nederlandse cybersecurity start-ups de kans zich te presenteren en meer te horen over de samenwerking, de nieuwe Hub.NYC en financieringsmogelijkheden.

“Het is een eer om het Nederlandse cybersecurity ecosysteem met JVP te verbinden en nieuwe samenwerkingen te creëren,” aldus prins Constantijn van Oranje-Nassau, die vanuit StartupDelta het project namens Nederland trekt. “Onze cybersecurity-industrie groeit snel, we hebben geavanceerde oplossingen en talent, en we zijn enthousiast om onze kennis en oplossingen nog verder wereldwijd aan te bieden.”

Een van de mogelijkheden die de samenwerking biedt is de kans om mee te doen aan de Million Dollar Cybersecurity Moonshot Challenge. De competitie roept internationale experts en start-ups op oplossingen te ontwikkelen om kleine en (middel)grote New Yorkse bedrijven te beschermen tegen de gevaren van cyberaanvallen.

“Cyberaanvallen zijn een van de meest acute risico’s, die impact hebben op vrijwel elk aspect in onze levens,” zei Erel Margalit, oprichter en voorzitter van JVP. “Om dit gevaar te bestrijden moeten we de beste ideeën van de wereld ondersteunen, door ontwikkelen en opschalen. Onze cybersecurity samenwerking met Nederland bouwt voort op ons bestaande werk in de voedseltechnologie, waar we ook gebruik maken van innovatie om een grote uitdaging van deze tijd te aan te pakken. Zo werken we aan een wereldwijde aanpak naar de toekomst.”

Als onderdeel van de samenwerking zullen Erel Margalit en Constantijn van Oranje-Nassau elkaar ontmoeten en manieren presenteren waarop Israël, New York City en Nederland samen nieuwe game-changing technologieën kunnen creëren. Dit alles in nauwe samenwerking met het Nederlandse veiligheidscluster HSD. Uiteindelijk doel is om een wereldwijd consortium van landen te laten ontstaan, die gezamenlijk gericht zijn op cybersecurity innovaties.

Meer over
Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.