IT Academy Noord-Nederland start met praktijkleergang Functionaris Gegevensbescherming

IT Academy Noord-Nederland start op 20 april de praktijkleergang Functionaris Gegevensbescherming. Deze praktijkleergang, die in samenwerking met Insite Security wordt opgezet, biedt een praktische basis voor het aanpakken van privacyvraagstukken.

De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt vanaf mei 2018 van kracht en moet zorgen voor een verbeterde privacybescherming van burgers. Deze wet verplicht organisaties en overheidsinstellingen die vanwege de aard of omvang op grote schaal persoonsgegevens verwerken een Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen.

Functionaris Gegevensbescherming

Deze functionaris houdt binnen de organisatie toezicht op de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en vanaf mei 2018 de AVG. Daarnaast richt de Functionaris Gegevensbescherming zich op het inventariseren van gegevensverwerking, het onderhouden van meldingen, behandelen van zowel vragen als klachten, ontwikkelen van interne regelingen en het adviseren over zowel privacy als het herkennen van risico’s.

De leergang Functionaris Gegevensbescherming die op 20 april van start gaat biedt een praktische basis om de veranderende regelgeving toe te passen binnen een organisatie. Het programma maakt privacyvraagstukken toepasbaar door kennisoverdracht, het bespreken van actuele voorbeelden en het inbrengen van de eigen situatie. Het programma bestaat uit drie modules van één dag. Deze modules behandelen de wet- en regelgeving, privacy en informatiebeveiliging rondom persoonsgegevens.

Lees ook
Sharq Security staat klaar voor de kleine tot middelgrote MKB ondernemer

Sharq Security staat klaar voor de kleine tot middelgrote MKB ondernemer

Sharq Security - Een fris, innovatief en transparant cyber security bedrijf dat klaar staat voor de kleine tot middelgrote MKB ondernemer. Wij nemen je graag mee in het ontstaan van sharqsec, onze missie en hoe wij de MKB ondernemer helpen met een ijzersterke cyber security. Het was eind 2022 toen Daniel en Hidde van dichtbij hebben gezien hoe een1

"Een succesvolle eerste editie van Cybersec Netherlands in Koninklijke Jaarbeurs"

"Een succesvolle eerste editie van Cybersec Netherlands in Koninklijke Jaarbeurs"

Op 1 en 2 november 2023 vond de eerste editie van Cybersec Netherlands plaats in Koninklijke Jaarbeurs. De vakbeurs, gewijd aan alles wat met cybersecurity te maken heeft, werd door ruim 2.100 experts, professionals en geïnteresseerden uit zowel Nederland als het buitenland bezocht.

Raamovereenkomsten Monitoring & Response definitief gegund

Raamovereenkomsten Monitoring & Response definitief gegund

De Raamovereenkomsten Monitoring & Response zijn op 31 oktober 2023 definitief gegund aan zes partijen, te weten Deltics, Ilionix, Orange Cyberdefense, PQR, Tesorion en Thales. De raamcontracten gaan per 1 november 2023 in.