Ivo Opstelten: 'Nederland moet een leidende rol spelen in cybersecurity'

ivo-opstelten-2014

Nederland moet internationaal een leidende rol gaan spelen in cybersecurity. Dit stelt minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Opstelten opende deze week samen met Wilma van Dijk, directeur Cyber Security van de NCTV, de One Conference in Den Haag.

“Net zoals bij de bescherming tegen het water, wil Nederland internationaal ook een leidende rol vervullen waar het gaat om bescherming tegen aanvallen in het cyberdomein. Dat hebben we ook expliciet zo verwoord in onze nieuwe Nationale Cyber Security Strategie, van vorig jaar oktober“, aldus Opstelten.

Samen slim investeren

Van Dijk spreekt over smart coalitions: “We doen het samen, omdat juist omdat online veiligheid in Nederland geen zaak van is één partij. Juist omdat je samen moet optrekken, samen slim moet investeren om van Nederland de meest open en veilige online samenleving te maken.”

One Conference is een bijeenkomst waar ruim 800 internationale gasten plenaire en parallelle sessies met deskundige en inspirerende sprekers bijwonen. Onderwerpen die aan bod komen zijn malware, monitoring, law enforcement, publiek-private samenwerking, strategie & beleid en organisatorische aspecten van veiligheid en privacy.

Lees ook
Proofpoint's 2024 Voice of the CISO-rapport

Proofpoint's 2024 Voice of the CISO-rapport

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag hun jaarlijks Voice of the CISO-rapport. Dit onderzoekt de uitdagingen, verwachtingen en prioriteiten van Chief Information Security Officers (CISO’s) wereldwijd.

Fortinet ondertekent de Secure by Design-belofte van CISA

Fortinet ondertekent de Secure by Design-belofte van CISA

Fortinet is een van de ondertekenaars van de Secure by Design-belofte die door de Cybersecurity & Infrastructure Security Agency (CISA) is opgesteld. Dit is een vrijwillige toezegging door spelers in de security-sector om veiligheid door ontwerp na te streven

SOC-analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts

SOC-analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts

De cyberveiligheid van bedrijven staat onder druk als gevolg van het grote aantal alerts dat analisten in een Security Operations Center (SOC) dagelijks ontvangen. Gemiddeld zijn dit zo’n 5.185 alerts per SOC-team per dag,