Kaart toont in real-time cyberaanvallen verspreid over de wereld

Kaspersky Labs lanceert een kaart waarop cyberaanvallen en -dreigingen in real-time kunnen worden bekeken. Gebruikers kunnen zien uit welke landen cyberdreigingen afkomstig zijn en welke landen op dat moment door cybercriminelen worden aangevallen.

De kaart toont een wereldbol waarop cyberaanvallen met verschillende kleuren worden weergegeven. Iedere kleur vertegenwoordigt een andere soort cyberaanval. De gegevens zijn afkomstig uit de beveiligingspakketen van Kaspersky Labs en worden dus door gebruikers verstrekt.

Statistieken per land

Gebruikers kunnen op een land klikken om een overzicht op te vragen van de cyberaanvallen tegen dit land. Dit overzicht toont hoe vaak het land is aangevallen met de verschillende soorten met behulp van cyberaanvallen die worden gemonitord. Ook de positie op de ranglijst met 'meest geïnfecteerde landen' is direct zichtbaar.

De kaart van Kaspersky Labs is hier te vinden.

 

Lees ook
Kwart Nederlandse organisaties onvoldoende voorbereid op cyberdreigingen

Kwart Nederlandse organisaties onvoldoende voorbereid op cyberdreigingen

Het onderzoek ‘Cybersecurity Wakkerliggers’ geeft inzicht in wat IT-verantwoordelijken in zes verschillende branches ’s nachts wakker houdt. Onderzoeksbureau Motivaction ondervroeg hiervoor in opdracht van KPN in totaal 456 IT-verantwoordelijken die werkzaam zijn in verschillende sectoren.

NTT DATA en Palo Alto Networks leveren AI-gedreven cloud-to-edge cybersecurity

NTT DATA en Palo Alto Networks leveren AI-gedreven cloud-to-edge cybersecurity

NTT DATA, kondigt een uitgebreid partnerschap aan met Palo Alto Networks, de toonaangevende leider op het gebied van cybersecurity, om wereldwijde ondernemingen te helpen hun digitale infrastructuren te beschermen tegen cyberbeveiligingsbedreigingen, variërend van de cloud tot in de verste digitale uithoek van bedrijfsomgevingen.

Vijf stappen die organsaties helpen tegen cybercriminelen die AI gebruiken

Vijf stappen die organsaties helpen tegen cybercriminelen die AI gebruiken

AI biedt de maatschappij verschillende voordelen, maar helaas gebruiken cybercriminelen deze nieuwe technologie ook. Ervaren en onervaren cybercriminelen gebruiken AI, denk aan het efficiënter verzamelen van gegevens. Ook worden large language modellen ingezet om phishingberichten te maken.