Kaspersky Lab beschermt Windows Phone-gebruikers tegen phishingaanvallen

kasperskysafebrowserwindowsphone

Kaspersky Lab komt met de gratis Kaspersky Safe Browser for Windows Phone app. De app beschermt smartphones met het Windows Phone-besturingssysteem tegen phishingaanvallen en biedt de mogelijkheid schadelijke content voor kinderen te blokkeren.

De nieuwe app biedt onder andere bescherming tegen phishing. Hierbij creëren cybercriminelen nep-websites en e-mails om nietsvermoedende gebruikers te verleiden hun persoonlijke gegevens af te geven. Volgens onderzoek van B2B International ontving een op de drie internetgebruikers het afgelopen jaar berichten met phishing-links.

Koppelingen blokkeren

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone pakt phishingaanvallen aan door koppelingen naar mogelijk schadelijke inhoud te blokkeren. De app ontvangt in real-time informatie over schadelijke website uit de anti-phishing-database van het cloud-gebaseerde Kaspersky Security Network (KSN). Aan deze database worden continu nieuwe verdachte webpagina's toegevoegd, waardoor ook phishing-pagina's die pas kort op internet staan geblokkeerd te worden.

Daarnaast biedt de app de mogelijkheid bronnen op het web te filteren op basis van hun inhoud. Gebruikers kiezen zelf welke categorieën moetenworden geblokkeerd. Hierbij kan bijvoorbeeld wordengekozen voor pornografische sites, pagina's met obscene woorden of gewelddadige beelden, gaming sites en social networking sites. De functie is bedoeld om ouders te helpen kinderen te beschermen tegen schadelijke content.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone is per direct beschikbaar in de Windows Phone Store.

Lees ook
Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Erik Wolthuis is Marketing en Product Manager bij Kyocera Document Solutions. Zijn collega Mark Rövekamp is Product Manager voor diensten en software en de privacy lead. Zij spraken over het belang van beveiligde printomgevingen en documentmanagement.

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Naar aanleiding van de publicatie van de whitepaper van de Europese Commissie "How to master Europe's digital infrastructure" benadrukt Euralarm, een brancheorganisatie van de Europese elektronische brand- en beveiligingsindustrie, de potentiële risico's en uitdagingen die gepaard gaan met een ongecoördineerde en voortijdige uitschakeling van 2G-1

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.