Kaspersky Lab beschermt Windows Phone-gebruikers tegen phishingaanvallen

kasperskysafebrowserwindowsphone

Kaspersky Lab komt met de gratis Kaspersky Safe Browser for Windows Phone app. De app beschermt smartphones met het Windows Phone-besturingssysteem tegen phishingaanvallen en biedt de mogelijkheid schadelijke content voor kinderen te blokkeren.

De nieuwe app biedt onder andere bescherming tegen phishing. Hierbij creëren cybercriminelen nep-websites en e-mails om nietsvermoedende gebruikers te verleiden hun persoonlijke gegevens af te geven. Volgens onderzoek van B2B International ontving een op de drie internetgebruikers het afgelopen jaar berichten met phishing-links.

Koppelingen blokkeren

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone pakt phishingaanvallen aan door koppelingen naar mogelijk schadelijke inhoud te blokkeren. De app ontvangt in real-time informatie over schadelijke website uit de anti-phishing-database van het cloud-gebaseerde Kaspersky Security Network (KSN). Aan deze database worden continu nieuwe verdachte webpagina's toegevoegd, waardoor ook phishing-pagina's die pas kort op internet staan geblokkeerd te worden.

Daarnaast biedt de app de mogelijkheid bronnen op het web te filteren op basis van hun inhoud. Gebruikers kiezen zelf welke categorieën moetenworden geblokkeerd. Hierbij kan bijvoorbeeld wordengekozen voor pornografische sites, pagina's met obscene woorden of gewelddadige beelden, gaming sites en social networking sites. De functie is bedoeld om ouders te helpen kinderen te beschermen tegen schadelijke content.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone is per direct beschikbaar in de Windows Phone Store.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Kaspersky ontdekt phishingtechnieken die tweefactorauthenticatie omzeilen

Kaspersky ontdekt phishingtechnieken die tweefactorauthenticatie omzeilen

Kaspersky heeft een geavanceerde ontwikkeling van phishingtechnieken ontdekt die cybercriminelen gebruiken om twee-factor authenticatie (2FA) te omzeilen. Aanvallers hebben methoden ontwikkeld waarbij phishing wordt gecombineerd met geautomatiseerde OTP-bots om zo gebruikers te misleiden en ongeautoriseerde toegang tot hun accounts te krijgen.

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM