Kaspersky Labs lanceert beveiligingsoplossing voor kleine bedrijven

Kaspersky Lab kondigt een nieuwe versie aan van Kaspersky Small Office Security. De beveiligingsoplossing is gericht op bedrijven met minder dan 25 werknemers. De oplossing bevat nieuwe functies waarmee kleine bedrijven hedendaagse beveiligingsproblemen het hoofd kunnen bieden, inclusief Kaspersky Labs nieuwste anti-malwaretechnologieën. De oplossing is zo ingericht dat ook ondernemers die geen IT-expert zijn met de oplossing uit de voeten kunnen.

Volgens IDC-schattingen zijn wereldwijd meer dan 75 miljoen bedrijven actief met minder dan 10 werknemers. Deze "zeer kleine ondernemingen" zijn in 2014 goed voor miljoenen, zo niet miljarden dollars omzet. Toch is dit segment van oudsher in zekere zin genegeerd door leveranciers van IT-beveiliging, die geen producten aanbieden welke specifiek gericht zijn op dergelijke bedrijven. Als gevolg hiervan zijn ondernemers gedwongen om consumentenproducten te gebruiken, die onvoldoende aansluiten op hun zakelijke behoeften. Het alternatief, een uitgeklede versie van een product op enterpriseniveau, is lastig te beheren en dwingt bedrijven om te betalen voor beveiligingsfuncties die ze nooit zullen gebruiken.

Functies voor kleine bedrijven

Kaspersky speelt hier met Kaspersky Small Office Security op in. De oplossing combineert bescherming tegen cybercriminaliteit met functies die kleine bedrijven nodig hebben om concurrerend te zijn in de wereldeconomie. De oplossing is eenvoudig te installeren en beheren. De oplossing bevat een aantal nieuwe features:

Safe Money voor bescherming tijdens online bankieren - Tijdens het online uitvoeren van financiële transacties worden automatisch nieuwe beschermingslagen geactiveerd. Deze lagen beschermen bedrijven tijdens het betalen van facturen, het maken van online aankopen en het raadplegen van financiële gegevens. De Safe Money-technologie bestaat uit veilige web browser die wordt geactiveerd zodra de gebruiker een financiële site bezoekt, zoals een online bank of betalingsdienst. De Safe Money-browser garandeert dat er geen ongeautoriseerde programma's kunnen draaien en dat gegevens op het scherm zijn beveiligd tegen key-loggers en screen-capture malware. Safe Money controleert ook of de website waarmee gebruikers verbinding hebben gemaakt authentiek is en is voorzien van een geldig certificaat, zodat phishing-pogingen worden tegengegaan. Ook houdt het voortdurend toezicht op de verbinding, om er zeker van te zijn dat gegevens niet worden onderschept door cybercriminelen.

Verbeterde ondersteuning voor mobiele apparaten - Ook kleine bedrijven hebben te maken met de uitdagingen die komen kijken bij het beschermen van mobiele werknemers en de snel groeiende BYOD trends. Kaspersky Small Office Security biedt daarom ondersteuning voor Android-tablets en smartphones. De oplossing rust deze apparaten uit met oplossingen op het gebied van anti-malware, webbrowserbescherming en privacycontrole. Een nieuwe anti-diefstaltechnologie helpt werknemers vermiste mobiele apparaten terug te vinden en maakt het mogelijk de gegevens van gestolen mobiele apparaten op afstand te wissen.

Automatic Exploit Prevention - Deze technologie voorkomt dat cybercriminelen nieuwe kwetsbaarheden in legitieme software, beter bekend als Zero Days, kunnen gebruiken om malware-aanvallen te lanceren. Automatic Exploit Prevention houdt proactief toezicht op het gedrag van vaak misbruikte software, zoals Adobe en Java. Op deze wijze beschermt de oplossing klanten ook tegen nog niet ontdekte exploits.

Wachtwoordbeheer - Veilige wachtwoorden vormen de basis voor veilig computergebruik. Toch kiezen gebruikers maar al te vaak de gemakkelijke weg, door eenvoudige wachtwoorden te gebruiken, dezelfde wachtwoorden te hergebruiken voor meerdere accounts, of een lijst met wachtwoorden te bewaren op een papiertje op hun bureau. Met behulp van wachtwoordbeheer krijgen werknemers hun wachtwoordgewoonten weer onder controle en hoeven ze slechts één "hoofdwachtwoord" te onthouden. Kaspersky Password Manager slaat wachtwoorden op in een versleutelde kluis en vult automatisch het juiste wachtwoord in zodra hier om gevraagd wordt. De oplossing kan ook aangepaste veilige wachtwoorden aanmaken voor nieuwe accounts, zodat werknemers niet in de verleiding komen om bestaande wachtwoorden opnieuw te gebruiken. Medewerkers kunnen daarnaast een veilige draagbare versie van hun wachtwoordkluis te creëren op een USB-stick.

Online Back-up - Kleine bedrijven kunnen hun bedrijfskritische gegevens nu automatisch veilig opslaan in de cloud of op een lokale harde schijf of server. Dit voorkomt dat belangrijke gegevens zoals ondernemingsplannen, de financiële administratie en klantgegevens ontoegankelijk worden in geval van een storing aan de apparatuur of per ongeluk worden verwijderd.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA