Klanten van Rabobank en ING zijn doelwit van nieuwe bankingtrojan
Klanten van de Rabobank en ING zijn doelwit van een nieuwe versie van de bankingtrojan Zeus. De trojan wordt verspreidt in JPG-afbeeldingen die overal op internet zijn geüpload.
Hiervoor waarschuwt Jerome Segura van Malwarebytes, die samen met de Franse onderzoeker Xylitol de nieuwe malware heeft onderzocht. De onderzoekers hebben ontdekt dat allerlei JPG-afbeeldingen zijn voorzien van extra data. Deze extra data is versleuteld met zowel Base64, RC4 als XOR.
Financiële instellingen
Nadat de encryptie was gekraakt stuitten de onderzoekers op de rauwe extra data, die een hele lijst met financiële instellingen bevat. Allerlei banken wereldwijd zijn doelwit van de cybercriminelen achter de nieuwe Zeus-variant. Ook de Nederlandse banken Rabobank en ING komen op de lijst voor.
De malware komt in actie zodra een doelwit zelfstandig gaat internetbankieren. De bankingtrojan neemt deze internetbankiersessie ongemerkt over. Ook de bank merkt niets van de cyberaanval, aangezien de klant zelfstandig is ingelogd. Slachtoffers zullen dan ook de nodige moeite moeten doen om aan te tonen dat zij de malafide transactie niet zelf hebben uitgevoerd.
Meer over
Lees ook
Proofpoint introduceert uniforme datasecurity protection
Proofpoint, Inc. kondigt de lancering van de eerste uniforme datasecurityoplossing aan. Deze oplossing is ontworpen om een van de meest complexe en gefragmenteerde uitdagingen voor organisaties te vereenvoudigen: het opsporen van data, het correct classificeren erva
Key2XS kiest voor KubeDNA als infrastructuurpartner
KubeDNA, het volledig geautomatiseerde Kubernetes-infrastructuurplatform, is geselecteerd als infrastructuurpartner door Key2XS, een snelgroeiend Nederlands technologiebedrijf dat toegangsbeheer transformeert door fysieke sleutelsystemen te koppelen aan digitale identiteit en AI-technologie.
De knipoog van Verizon DBIR naar AI
Verizon's s Data Breach Investigations Report (DBIR) is een jaarlijkse publicatie die wereldwijd op aandacht kan rekenen. Globale trends, maar ook details voor regio's, over security incidenten worden op begrijpelijke wijze gepresenteerd.