KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over-600

Met de toevoeging van cloud e-mail-security van Egress aan de productsuite van KnowBe4 ontstaat het grootste AI-gedreven cybersecurityplatform voor het beheer van menselijke risico’s

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen. De verdere voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. 

Organisaties worstelen wereldwijd met het indammen van door gedrag veroorzaakte datalekken. Volgens het Data Breach Investigations Report van Verizon speelt bij 74 procent van de incidenten het menselijke element een rol. Met de overname van Egress wil KnowBe4 één platform bieden dat informatie over dreigingen verzamelt en AI-gebaseerde e-mail-security en training biedt die automatisch is afgestemd op het beveiligingsrisico. 

“De toekomst van security is gepersonaliseerde, AI-gestuurde controle en real-time coaching. Door het geïntegreerde platform van KnowBe4 en Egress, profiteren onze klanten van geavanceerde dreigingsdetectie om de alsmaar ontwikkelende cyberdreigingen voor te blijven en hiermee een sterke security culture te bevorderen,” zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “Door de sterke filosofische en culturele overeenkomsten tussen Egress en KnowBe4, is deze overname een logisch vervolg voor beide bedrijven om menselijk risicomanagement en cloud e-mail-security naar het volgende niveau te brengen.” 

“KnowBe4 en Egress hebben een gedeelde visie op het bieden van op maat gemaakte en relevante security aan elke medewerker,” zegt Tony Pepper, CEO van Egress. “Eén van de grootste uitdagingen voor organisaties is het nauwkeurig identificeren van wie en waarom de volgende bron van compromittering is. Door informatie en analyses van geïntegreerde applicaties te combineren, krijgen bedrijven waardevol inzicht in hun gehele cyberecosysteem, waardoor ze zich kunnen richten op de grootste risico’s.” 

De overname zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en wettelijke goedkeuringen. Egress wordt gesteund door FTV Capital en AlbionVC. Citi trad op als exclusief financieel adviseur van Egress en Orrick. Herrington & Sutcliffe LLP trad op als juridisch adviseur van Egress. 

Ga naar www.knowbe4.com en www.egress.com voor meer informatie.

Meer over
Lees ook
KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

Investeringsmaatschappij KKR heeft de overname van securitybedrijf Barracuda Networks van software-investeringsfirma Thoma Bravo afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Thales neemt OneWelcome over

Thales neemt OneWelcome over

Thales maakt bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van OneWelcome, een Europese leider in de snel groeiende markt voor customer identity & access management (CIAM). Hierbij gaat een overnamebedrag van €100 miljoen gemoeid. De krachtige mogelijkheden van OneWelcome voor het beheer van de levenscyclus van digitale identitei1

Vector Capital verkrijgt meerderheidsbelang in WatchGuard Technologies

Vector Capital verkrijgt meerderheidsbelang in WatchGuard Technologies

Investeringsmaatschappij Vector Capital, gespecialiseerd in de technologiesector, heeft een meerderheidsbelang verworven in securitybedrijf WatchGuard Technologies. Vector Capital neemt de belangen over van andere co-investeerders.