KPN Security publiceert Cyber Security Perspectives

Cover CSP KPN security

De eerste editie van het vernieuwde magazine Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Deze jaarlijkse publicatie van KPN Security focust zich op de digitale weerbaarheid van Nederland. Doel is het delen van kennis en expertise over cybersecurity.

In Cyber Security Perspectives geven toonaangevende securityexperts hun visie op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Een greep uit de onderwerpen:
 
  • Bestrijding van cybercriminaliteit
Cybercriminelen richten steeds meer schade aan in Nederland. Er moet iets veranderen, maar wat? Ronald Prins pleit in het magazine voor een Deltaplan Cybersecurity én een agressieve aanpak van ransomwarebendes.
 
  • Awareness en menselijk gedrag
Awarenesstrainingen zijn doorgaans gericht op het verbeteren van het kennisniveau. Maar volgens gedragswetenschapper Inge Wetzer is deze aanpak veel te smal. Zij vindt dat de focus moet liggen op het sturen van menselijk gedrag.
 
  • Uitdagingen rondom cloudsecurity
Een overstap naar de cloud kan vanuit securityoogpunt verstandig zijn. Toch mogen organisaties niet blind zijn voor de risico’s, stelt Erno Doorenspleet. De CTO van KPN Security geeft concrete adviezen voor cloudsecurity.
 
16 perspectieven
Het magazine is een afspiegeling van de Nederlandse securitycommunity, met bekende securityexperts uit het bedrijfsleven en de overheid. Naast de namen hierboven geven onder anderen NCSC-directeur Hans de Vries, Floor Jansen van de Politie Nederland en securityexpert Brenno de Winter hun visie op verschillende aspecten van cybersecurity.
 
Voor KPN Security past Cyber Security Perspectives binnen een bredere strategie om kennisdeling tussen IT- en securityprofessionals te faciliteren. De securitytak van KPN organiseert in dit kader ook jaarlijks NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity.
 
Samen optrekken tegen cybercrime
“Alleen als we samen optrekken, kunnen we een vuist maken tegen cybercriminaliteit”, zegt Marcel van Oirschot, Executive Vice President bij KPN Security. “Bijvoorbeeld door informatie over incidenten en het dreigingslandschap met elkaar uit te wisselen, en natuurlijk de best practices voor een solide beveiliging.”
 
“In dit magazine dragen de experts oplossingen aan voor deze complexe problematiek”, vervolgt Van Oirschot. “We hopen dat securityprofessionals de inzichten kunnen toepassen binnen hun eigen organisatie. Zo maken we Nederland samen veiliger.”
Cyber Security Perspectives verschijnt zowel in print als online. U kunt het magazine hier gratis downloaden. 
Lees ook
Revolutionaire CNAPP van SentinelOne nu beschikbaar in Europa

Revolutionaire CNAPP van SentinelOne nu beschikbaar in Europa

SentinelOne, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Singularity Cloud Native Security in de Europese Unie. Het revolutionaire cloud-native applicatiebeschermingsplatform (CNAPP) wordt geleverd vanuit de availability zone van SentinelOne in Frankfurt, biedt ongeëvenaarde cloudbeveiliging en pakt tegelijkertijd AVG-problemen aan, zoals data res1

Trend Micro scoort 100% op attack visibility in laatste MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations

Trend Micro scoort 100% op attack visibility in laatste MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, behaalt een perfecte score van 100% met zijn sterke dreigingsdetectieprestaties en hoge inzetsbeoordeling in het laatste MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations-rapport voor managed services. Dit rapport geeft inzicht in het vermogen van een oplossing om aanvallen te detecteren.

Nederlandse bedrijven kennen de risico’s van AI-aangedreven cyberaanvallen, maar zijn er nog onvoldoende op voorbereid

Nederlandse bedrijven kennen de risico’s van AI-aangedreven cyberaanvallen, maar zijn er nog onvoldoende op voorbereid

IT- en securityleiders in Nederlandse organisaties zijn zich bovengemiddeld bewust van de gevaren van door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven cyberdreigingen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Darktrace. Desondanks denkt een meerderheid dat hun organisatie onvoldoende is voorbereid