Kwantumbestendige beveiligde mobiele telefoon van Sectra krijgt goedkeuring van NATO SECRET

sectratiger7401

Het NATO Military Committee (NAMILCOM) heeft de nieuwste versie van de mobiele encryptie-oplossing Sectra Tiger/S 7401 LTE van het internationale cybersecurity en medical imaging IT-bedrijf Sectra (STO: SECT B) goedgekeurd. Deze goedkeuring, die geldt voor het rubriceringsniveau NATO SECRET, verklaart dat Sectra Tiger/S NAVO-functionarissen veilig ondersteunt bij de uitwisseling van gerubriceerde informatie.

Sectra Tiger/S is een kwantumbestendige mobiele telefoon waarmee de gebruiker gevoelige informatie tot en met het rubriceringsniveau NATO SECRET kan delen via versleutelde spraak, berichten en gegevensoverdracht. De nieuwste versie omvat ondersteuning voor alle vaste en mobiele 4G-netwerken en verbeterde robuustheid en geluidskwaliteit. De nieuwe functies zorgen voor een verbeterde beschikbaarheid, terwijl ook de gebruikerservaring en de potentiële gebruikssituaties worden verbeterd. Sectra Tiger/S wordt gebruikt door een groot aantal gebruikersorganisaties in veel EU- en NAVO-landen. Bezoek de website van Sectra voor meer informatie over Sectra Tiger/S.

"De behoefte aan veilige en robuuste communicatiesystemen met een hoge beschikbaarheid is groter dan ooit tevoren. Een kwantumbestendige oplossing is daarom een noodzaak voor onze NAVO-klanten om hun digitale soevereiniteit te handhaven. Deze goedkeuring bevestigt dat onze nieuwste versie van Sectra Tiger/S bestand is tegen de huidige en toekomstige bedreigingen", zegt Jeroen de Muijnck, Managing Director van Sectra Communications BV.

Kwantumcomputers kunnen bepaalde soorten berekeningen veel efficiënter uitvoeren dan de huidige computers. Dergelijke computers kunnen dus een bedreiging vormen voor de huidige encryptiemethoden. Kwantumbestendige oplossingen worden daarom gezien als een van de belangrijkste kenmerken van toekomstbestendige vertrouwelijkheid. De nieuwste versie van Sectra Tiger/S is ook goedgekeurd door de Nederlandse veiligheidsautoriteit en de EU voor gebruik tot en met het rubriceringsniveau SECRET.

 

(bron)

Meer over