LANCOM introduceert de OX-6400-Serie

LANCOM_OX-6402_allows_the_connection_of_external_antennas

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, breidt zijn aanbod van outdoor access points uit met de OX-6400 serie. Deze access points zijn ideaal voor stabiel en professioneel gigabit-WLAN in open ruimtes met veel gelijktijdige gebruikers (high-density). Ook pretparken, stadions, schoolpleinen, parkeergarages, koelhuizen of magazijnen kunnen worden voorzien van de robuuste buitenmodellen met IP67-bescherming. De LANCOM OX-6400 versie beschikt over interne antennes, terwijl de OX-6402 het mogelijk maakt om externe antennes aan te sluiten. Beide access points kunnen automatisch worden beheerd via de LANCOM Management Cloud of via een intuïtieve webinterface. Bediening via WLAN-controllers is ook mogelijk. De nieuwe access points zijn per direct verkrijgbaar bij LANCOM-dealers.

De LANCOM OX-6400 serie is met geaggregeerde datasnelheden tot 3.550 Mbps ideaal voor omgevingen met middelgrote tot grote aantallen gebruikers. De reeks voorziet verbonden apparaten van WLAN volgens de Wi-Fi 6-norm (IEEE 802.11ax), in zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-frequentieband. Met Wi-Fi 6-technologie en 4x4 MU-MIMO zijn snelheden tot 2.400 Mbps in 5 GHz en tot 1.150 Mbps in 2,4 GHz mogelijk.

Bovendien worden er vier dual-band omnidirectionele antennes (LANCOM OX-6402) meegeleverd, die de WLAN-dekking in grote ruimten nog verder uitbreiden. Dankzij optionele sectorantennes kunnen specifieke gebieden gericht worden gedekt. De LANCOM OX-6400 heeft een geïntegreerde dual-band sectorantenne. Zijn brede openingshoek van 70 graden maakt WLAN-dekking van grotere gebieden mogelijk, zoals magazijnen, productiefaciliteiten, of grote pleinen. Ondersteuning voor point-to-point of point-to-multi-point verbindingen zal binnenkort beschikbaar zijn via een gratis software-update.

PoE passthrough bespaart installatiekosten

De LANCOM OX-6400-serie kan zowel via Power over Ethernet (PoE) conform IEEE 802.3at, als via PoE conform IEEE 802.3bt worden gebruikt. De access point kan, wanneer aangesloten op een switch met IEEE 802.3bt PoE, ook verbinding maken met een ander PoE-geschikt apparaat zoals een IP-camera via PoE passthrough. Deze kan volledig onafhankelijk van de eventuele aanwezigheid van stopcontacten worden geplaatst. Hierdoor zijn er minder complexe kabels nodig in buitengebieden en worden installatiekosten bespaard.

Beschermende behuizing voor extreme omstandigheden

De stof- en waterbestendige IP67-behuizing en het uitgebreide temperatuurbereik van -30°C tot +65°C garanderen een betrouwbaar gebruik onder extreme omstandigheden.

Geïntegreerde Bluetooth Low Energy-technologie

De Bluetooth Low Energy (BLE)-radiomodule die in de access points is geïntegreerd, vormt de basis voor moderne, op BLE-beaconing gebaseerde toepassingen, zoals het tracken van goederen of het tellen van bezoekers.

WPA3 en beveiliging zonder backdoors

De uitgebreide beveiligingsfuncties zoals WPA3-Personal, IEEE 802.11i (WPA2-Personal), IEEE 802.1X (WPA3-Enterprise, WPA2-Enterprise) en de eenvoudige, gebruiksvriendelijke aansluiting van nieuwe apparaten via QR-codes zorgen voor maximale WLAN-veiligheid.

Als drager van het label "IT-Security made in Germany" streeft LANCOM er bovendien naar om zijn producten te ontwikkelen zonder verborgen toegangsmogelijkheden (backdoors). De switches, access points, routers en firewalls van LANCOM, evenals de LANCOM Management Cloud kunnen dus altijd worden gebruikt, ook in bedrijfskritische omgevingen, met inachtneming van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Stand-alone of cloud-beheer

De LANCOM OX-6400-serie kan zelfstandig worden bediend of vanuit de cloud worden beheerd. De intuïtieve webinterface (WEBconfig) biedt bij stand-alone gebruik een optimaal overzicht: moderne dashboards tonen de actuele WLAN-status en maken de configuratie van afzonderlijke netwerken (SSID's) en netwerksleutels makkelijk. Via de LANCOM Management Cloud (LMC) verloopt de configuratie volledig automatisch en zonder manuele handelingen (zero-touch deployment) met behulp van software-defined networking (SDN). Bediening via WLAN-controller of een virtuele controller in een LANCOM vRouter is ook mogelijk.

Toekomstige veiligheid dankzij gegarandeerde updates

LANCOM biedt regelmatig gratis updates aan voor een maximale bescherming van gedane investeringen. Belangrijke releases, updates en bugfixes worden niet alleen tijdens de volledige levensduur van het product aangeboden, maar ook gedurende een periode van twee jaar nadat het product uit de productie is genomen. In veel gevallen gaat de levering van cruciale beveiligingsoplossingen en ondersteuning zelfs nog verder dan dit.

 

 

Meer over
Lees ook
Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Als onderdeel van de Wireshark University WiFi training levert SCOS Training te Hoofddorp de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van Wyebot Inc., twv. € 3700. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.

Wyebot | AI-Driven WiFi Automation

Wyebot | AI-Driven WiFi Automation

SCOS Automation, te Hoofddorp, levert de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van het Amerikaanse bedrijf Wyebot Inc. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.

Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Het idee van een laptop die geconfigureerd is voor opslag van geheime informatie doet velen denken aan een apparaat voor spionnen. Maar de bescherming van gevoelige bedrijfs- en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit.