LANCOM Systems viert 20-jarig bestaan

Lancom_Systems_300200

LANCOM Systems, leidende Europese fabrikant van netwerk- en security-oplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector, kijkt dit jaar terug op 20 jaar bedrijfs- en IT-geschiedenis “Made in Germany”. Het in Würselen gevestigde bedrijf vierde zijn verjaardag op 19 mei met een ceremonie in Aken. Naast klanten en partners waren belangrijke politici en deskundigen uit de digitale economie uitgenodigd. 

 
In totaal waren ongeveer 200 gasten aanwezig op het evenement. Prominente figuren uit de politiek en het bedrijfsleven waren ook aanwezig en deden een woordje, waaronder Christoph Dammermann, staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken, Innovatie, Digitalisering en Energie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, Dr. Gerhard Schabhüser, vice-president van het Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI), en Peter Riedel, algemeen directeur en COO van LANCOM-moederbedrijf Rohde & Schwarz. De keynote werd gehouden door Achim Berg, voorzitter van Bitkom. Bitkom is de branchevereniging voor de Duitse informatie- en telecommunicatiebranche.
 
“Digitalisering zal bepalen of we de grote uitdagingen van onze tijd aankunnen. Een betrouwbare en veilige IT-infrastructuur is bepalend voor de digitale soevereiniteit en toekomstbestendigheid. Alleen als burgers, bedrijven en overheden er zeker van zijn dat hun data veilig en beschikbaar is, zullen zij vertrouwen hebben in de digitale toekomst”, aldus Ralf Koenzen, oprichter en CEO van LANCOM Systems

Vooruitblik: cloud, AI, IT-beveiliging, het nieuwe werken

Ralf Koenzen gaf ook een vooruitblik op de huidige en toekomstige innovatiedrijvers in de netwerkmarkt. Thema's zoals cloud-based network services, AI, IT-beveiliging en flexibele werkplekken zullen ook in de toekomst belangrijk zijn en nieuwe kansen bieden. LANCOM zal zijn positie als toonaangevende leverancier van digitaal-soevereine netwerkoplossingen “made in Germany” verder uitbouwen.

Terugblik: LANCOM Systems - een succesverhaal

Het begon met een kans en een visie. Toen zich in 2002 de mogelijkheid voordeed voor een management buy-out van ELSA AG, greep Ralf Koenzen zijn kans en richtte hij LANCOM Systems op. Hij had een duidelijke visie: IT-netwerkcomponenten “Made in Germany” moesten een alternatief bieden op de IT- en netwerkmarkt, die overwegend werd gedomineerd door Aziatische en Amerikaanse bedrijven. Het groeiende belang van digitale soevereiniteit, datasoevereiniteit en informatiebeveiliging in de politiek en de maatschappij rechtvaardigt de visie van LANCOM meer dan ooit. 
 
Dankzij de voortdurende ontwikkeling van zijn producten en oplossingen is LANCOM Systems in 20 jaar tijd gegroeid van een startup met 25 man tot een toonaangevende Europese aanbieder van digitaal soevereine netwerkoplossingen met meer dan 400 medewerkers. De netwerkpioniers uit Würselen hebben internationaal vier vestigingen in Duitsland en Nederland, evenals kantoren in andere landen. Meer dan 100.000 IT-netwerkprojecten in scholen, overheidsinstellingen, de detailhandel en de particuliere sector zijn het bewijs van een ongeëvenaard succesverhaal. Sinds 2018 is het bedrijf een zelfstandige dochteronderneming binnen de in München gevestigde technologiegroep Rohde & Schwarz.

Waar LANCOM Systems voor staat

LANCOM Systems is een toonaangevende Europese fabrikant van innovatieve, veilige, betrouwbare en toekomstbestendige netwerk- en beveiligingsoplossingen (WAN, LAN, WLAN & firewalls) voor het bedrijfsleven en de publieke sector. Het bedrijf combineert hardware met virtuele netwerkcomponenten en cloudgebaseerde software-defined networking (SDN). Dit leidt tot een uniek aanbod van lokale oplossingen en cloudoplossingen met een centraal platform voor SD-WAN, cloud-managed networks & security en SD-Branch.
 
Bovendien is een belangrijk beveiligingskenmerk van alle LANCOM-producten dat ze vrij zijn van backdoors. Het vertrouwensmerk "IT Security Made in Germany" en de certificering door het Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) bevestigen de betrouwbaarheid en het uitstekende beveiligingsniveau.
 
Foto's van het evenement zijn hier beschikbaar.
Lees ook
KnowBe4: het aantal cyberaanvallen op kritieke infrastructuur is in één jaar tijd met 30% toegenomen

KnowBe4: het aantal cyberaanvallen op kritieke infrastructuur is in één jaar tijd met 30% toegenomen

Het aantal cyberaanvallen op kritieke infrastructuur is in één jaar tijd met 30% toegenomen. De energie-, transport- en telecomsectoren zijn de primaire doelwitten. Wereldwijd is het gemiddelde aantal wekelijkse cyberaanvallen gericht op nutsbedrijven sinds 2020 verviervoudigd, met een verdubbeling in 2023.

Verizon Business 2024 Mobile Security Index laat escalerende risico’s zien bij mobiele en IoT security

Verizon Business 2024 Mobile Security Index laat escalerende risico’s zien bij mobiele en IoT security

Verizon Business brengt zijn 2024 Mobile Security Index (MSI) rapport uit, waarin zij de grootste dreigingen voor mobiele- en IoT-apparaten weergeven. Het zevende jaarlijkse rapport op rij gaat dit jaar niet alleen in op het mobiele gebruik van werknemers, maar ook op de toepassingen van IoT-apparaten en sensoren, en de groeiende securityproblemen1

Check Point Software neemt Cyberint over

Check Point Software neemt Cyberint over

Check Point Software Technologies, een leidende leverancier van cyberbeveiligingsplatformen, tekent een definitieve overeenkomst voor de overname van Cyberint Technologies Ltd., leverancier van oplossingen voor extern risicomanagement.