LinkedIn-dochter Lynda.com reset wachtwoorden na cyberincident

password-1433221-m

Aanbieder van online trainingen Lynda.com, onderdeel van het zakelijke sociale netwerk LinkedIn, maakt bekend dat onbevoegden inzage hebben gehad in de gegevens van 55.000 gebruikers. Het bedrijf heeft daarom de wachtwoorden van deze gebruikers gereset.

Dit blijkt uit een e-mail die Lynda.com naar leden heeft gestuurd. De maatregel wordt door een woordvoerder van LinkedIn bevestigd tegenover VentureBeat. Het bedrijf meldt dat een ongeautoriseerde derde partij toegang heeft verkregen tot een database met gegevens van klein deel van de Lynda.com-gebruikers. In deze database is onder andere contactinformatie van klanten en een overzicht van cursussen die klanten hebben gevolgd te vinden.

Wachtwoorden gereset

Wachtwoorden zijn niet in deze database opgeslagen. Desondanks heeft Lynda.com besloten de wachtwoorden van de 55.000 getroffen leden te resetten. In totaal heeft Lynda.com pakweg 9,5 miljoen gebruikers. Van deze leden zijn echter geen gegevens opgenomen in de getroffen database. Lynda.com belooft wel alle 9,5 miljoen gebruikers te informeren over het incident.

Lynda.com benadrukt dat er geen aanwijzigingen zijn dat de gestolen informatie op internet is gepubliceerd. Daarnaast stelt het bedrijf aanvullende maatregelen te hebben genomen om de beveiliging van accounts te verbeteren. Lynda.com werd in april 2015 overgenomen door LinkedIn. LinkedIn werd op zijn beurt in juni 2016 overgenomen door Microsoft.

Meer over
Lees ook
'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

Onderzoek van KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat ruim 66% van de Nederlanders wachtwoorden opslaat in webbrowsers - groot aantal weet niet dat dit (automatisch) gebeurt

WatchGuard breidt mogelijkheden voor identiteitsbescherming uit met AuthPoint Total Identity Security-bundel

WatchGuard breidt mogelijkheden voor identiteitsbescherming uit met AuthPoint Total Identity Security-bundel

WatchGuard Technologies lanceert vandaag AuthPoint Total Identity Security. Een uitgebreide bundel die de bekroonde AuthPoint multifactorauthenticatie (MFA)-oplossing combineert met zakelijk wachtwoordbeheer en mogelijkheden om darkwebcredentials te monitoren.