LinkedIn-tool SellHack offline na klacht LinkedIn

sellhack

De LinkedIn-tool SellHack is voorlopig offline. De ontwikkelaars van de extensie voor webbrowser hebben gehoor gegeven aan de oproep van LinkedIn om hun activiteiten te staken.

SellHack is een extensie voor webbrowsers die LinkedIn-gebruikers helpt het e-mailadres van andere gebruikers op te zoeken. LinkedIn verdenkt SellHack er echter van stiekem informatie over gebruikers te verzamelen en verzocht de makers van de tool gisteren hun activiteiten te staken.

Hier hebben de ontwikkelaars van SellHack vandaag dus gehoor aan gegeven. De tool is in totaal slechts twee maanden online geweest. De ontwikkelaars schrijven in een blogpost dat zij alleen data hebben verwerkt die publiekelijk zichtbaar was op LinkedIn. Het team achter SellHack benadrukt dat gebruikers dus zelf in de instellingen van hun LinkedIn-account toestemming hebben gegeven deze informatie openbaar te maken. Alle data die is verzameld is daarnaast verwijderd.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1