Litouws bedrijf host 90% van de Steam-phishingsites

phishing

Een Litouwse hosters blijkt verantwoordelijk te zijn voor maar liefst 90% van alle phishingsites gericht op Steam-gebruikers. Het gaat om Hostinger.

Dit stelt beveiligingsbedrijf Netcraft, in maart 1.400 links naar phishinglinks gericht op Steam-gebruikers voorbij zag komen. De links verwezen in totaal naar 331 verschillende phishingsites, waarvan 90% wordt gehost bij Hostinger.

Hostinger is volgens Paul Mutton van Netcraft zo populair onder cybercriminelen doordat het bedrijf op gratis sites van klanten geen advertenties toont, in tegenstelling tot veel concurrenten. Daarnaast wordt PHP ondersteund, iets wat voor bijna alle phishingkits noodzakelijk is.

Meer over
Lees ook
Van phishing verdachte student blijft voorlopig op vrije voeten

Van phishing verdachte student blijft voorlopig op vrije voeten

Een 24-jarige student van de Saxion Hogeschool in Deventer die door de Verenigde Staten (VS) wordt verdacht van deelname aan een phishingaanval blijft voorlopig op vrije voeten. Dit heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald. De VS hebben om uitlevering van de 24-jarige Vietnamees die in Deventer studeert gevraagd. Het gerechtshof in Leeuwarden1