Malafide access points aangetroffen op RSA Conference

hacker

Op de RSA Conference zijn meerdere malafide access points aangetroffen. Verschillende bezoekers hebben met de access points verbinding gemaakt, waardoor hun dataverkeer mogelijk is afgeluisterd.

Dit heeft de leverancier van onder andere pentesting software Pwnie Express bekend gemaakt op de RSA Conference. Het bedrijf heeft op de RSA Conference alle access points op de beursvloer in kaart gebracht. Hierbij zijn meerdere access points aangetroffen die zich voordeden als legitieme access points van vertrouwde en bekende partijen zoals Starbucks en McDonalds.

WiFi karma aanval

Een dergelijke aanval wordt ook wel een WiFi karma aanval genoemd, waarbij een malafide netwerk doelbewust zo wordt geconfigureerd om een legitiem netwerk na te bootsen. Gebruikers denken dit netwerk te herkennen en bestempelen deze als vertrouwd. Dit vergroot de kans dat gebruikers verbinding maken met het malafide netwerk.

De analyse van Pwnie Express wijst ook uit dat meerdere bezoekers van de RSA Conference verbinding hebben gemaakt met de malafide access points. Tenminste twee gebruikers zouden meerdere dagen verbonden zijn geweest met de access points.

WEP encryptie

Tot slot meldt het bedrijf meerdere access points te hebben gevonden die zijn beveiligd met WEP encryptie. WEP is een oudere standaard die al langer als onveilig wordt gezien.

Bron: eSecurityPlanet

Lees ook
Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.