Microsoft Security Essentials is de meeste gebruikte virusscanner ter wereld

virus

Microsoft Security Essentials is wereldwijd de meest gebruikte virusscanner. 16,3 procent van de gebruikers vertrouwt op het beveiligingspakket van Microsoft. Dit blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf OPSWAT.

Niet alleen Microsoft Security Essentials komt in de top drie voor, maar ook Windows Defender. Dit pakket staat met 6,2 procent van de gebruikers op de derde plaats. Avast! Free Antivirus gaat met de tweede plaatst aan de haal en is door 13,2 procent van de gebruikers geïnstalleerd.

Gratis oplossingen zijn populair

Gratis anti-virussoftware is populair. De volledige top vijf bestaat uit gratis oplossingen. Avira Free Antivirus staat met 5 procent op de vierde plek, terwijl AVG Anti-Virus Free Edition met 4,8 procent op de vijfde positie eindigt. ESET Smart Security staat op plek 6 en is de eerste betaalde virusscanner in het overzicht.

Als we kijken naar marktaandeel gaat Microsoft met maar liefst 23 procent aan de leiding. Avast heeft een marktaandeel van 15,9 procent en staat op de tweede positie. AVG eindigt met 9 procent marktaandeel op de derde plaatst.

 

Meer over
Lees ook
Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business brengt het 2023 Mobile Security Index (MSI) rapport uit. Deze zesde editie van het rapport presenteert de topdreigingen voor het beveiligen van mobiele apparaten. Het MSI-rapport bevat inzichten en best practices van partners Akamai, Fortinet, Lookout, Allot, IBM, Proofpoint, Check-Point en Ivanti die organisaties ondersteunen bij1

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA lanceert vandaag nieuw onderzoek naar de staat van cyberbeveiliging. Uit het onderzoek, ‘State of Cybersecurity 2023’, blijkt dat de helft (52%) van cybersecurity-professionals die een jaar geleden een toename of afname zagen in het aantal cyberaanvallen, nu meer cyberaanvallen ervaren.