Microsoft stopt technische ondersteuning van Windows XP

Microsoft stopt vandaag met de technische ondersteuning van Windows XP. Het bedrijf heeft vandaag nog een laatste beveiligingsupdate uitgebracht waarmee een aantal ernstige kwetsbaarheden worden opgelost. Windows XP-gebruikers zijn vanaf nu op zichzelf aangewezen.

Het stoppen van de technische ondersteuning van Windows XP betekent dat Microsoft geen updates meer uitbrengt voor het besturingssysteem. Ook nieuwe beveiligingsgaten die in het inmiddels 13 jaar oude besturingssysteem worden aangetroffen worden dus niet meer gedicht. Gebruikers lopen hierdoor extra risico slachtoffer te worden van cybercrime.

Anti-virus

Microsoft waarschuwde gebruikers eerder al zo snel mogelijk over te stappen op een nieuw besturingssysteem. Wel kondigde het bedrijf aan voorlopig anti-virusoplossingen voor Windows XP te blijven ondersteunen. Zakelijke gebruikers kunnen op Windows XP gebruik maken van de gratis beveiligingsoplossingen System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection en Windows Intune. Consumenten kunnen gratis gebruik maken van Microsoft Security Essentials. Microsoft blijft al deze pakketten ondersteunen tot 14 juli 2015.

Avast heeft al aangekondigd Windows XP tot 2017 te blijven ondersteunen. Het beveiligingsbedrijf gaat modules ontwikkelen die misbruik van kwetsbaarheden in het besturingssystemen moeten voorkomen.

Custom support

De Nederlandse overheid maakte deze week bekend een deal te hebben gesloten met Microsoft. Microsoft gaat tot eind 2014 'custom support' leveren voor Windows XP-machines van de Nederlandse ministeries en bijbehorende diensten.

Lees ook
Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1