'Midden-Oosten-experts zijn doelwit van Chinese staatshackers'

crowdstrike-deep-panda

Midden-Oosten-experts van Amerikaanse denktanks zijn steeds vaker doelwit van Chinese hackers. Het beveiligingsbedrijf Crowdstrike waarschuwt dat een groep Chinese hackers onder de naam 'Deep Panda' een gerichte cyberaanval hebben opgezet op de experts. De hackers zouden vanuit de Chinese overheid worden aangestuurd.

De Chinese overheid zou de Midden-Oosten-Experts nauwlettend in de gaten houden met het oog op de opkomst van ISIS. De opkomst van ISIS zorgt voor veel onrust in het Midden-Oosten, wat slecht nieuws is voor China. Het land importeert veel olie uit Irak en is dus gebaat bij stabiliteit in de regio. Door Amerikaanse Midden-Oosten-Experts te hacken en te monitoren zou de Chinese overheid de situatie in het Midden-Oosten dan ook nauwlettend in de gaten willen houden.

Deep Panda zou overigens geen nieuwe campagne zijn. Chinese staatshackers zouden onder deze codenaam al langer spioneren. Normaal gesproken is het programma echter gericht op Azië-experts. Met het oog op de onrust in het Midden-Oosten zou het programma nu omgevormd zijn tot een programma voor het monitoren van Midden-Oosten-experts.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.