Nederlandse studenten lopen risico op gegevensdiefstal
- 21% van de VSNU-universiteiten biedt geen enkele bescherming tegen e-mailfraude en tegen cybercriminelen die hun domeinnamen nabootsen om phishing-aanvallen uit te voeren.
- Dit betekent dat 79% van de Nederlandse universiteiten een DMARC-record heeft gepubliceerd, waardoor ze enigszins zicht hebben op aanvallen waarbij hun domein wordt nagebootst. Geen van hen heeft echter het strengste en meest aanbevolen niveau van DMARC-bescherming geïmplementeerd. Dit betekent dat zij niet voorkomen dat frauduleuze e-mails de inboxen van slachtoffers bereiken.
- Studenten moeten de geldigheid van alle e-mailberichten controleren en op hun hoede zijn voor frauduleuze e-mails.
- Studenten moeten ook waken voor berichten waarin wordt gevraagd om inloggegevens of waarin wordt gedreigd om een dienst of account stop te zetten als er niet op een link wordt geklikt.
- Studenten moeten best practices volgen op het gebied van wachtwoorden. Er moeten sterke wachtwoorden worden gebruikt, deze moeten regelmatig worden gewijzigd en nooit worden hergebruikt voor meerdere accounts.
Meer over
Lees ook
Proofpoint richt wereldwijde strategische alliantie op met Microsoft
Proofpoint en Microsoft verwachten in Q2-2025 te beginnen met het op de markt brengen van nieuwe integraties en oplossingen als onderdeel van deze alliantie. Proofpoint API, Proofpoint Adaptive Email DLP met Microsoft Purview en Proofpoint TAP met Microsoft Defender for Endpoint zijn vanaf vandaag beschikbaar.
Fortinet ondersteunt toekomstige cyberbeveiligingskampioenen tijdens WorldSkills Nederland
Fortinet ondersteunt een nieuwe generatie cyberbeveiligingstalenten op WorldSkills Nederland. Tijdens deze vaardigheidswedstrijd moeten deelnemers in de categorie Cybersecurity kwetsbaarheden opsporen, rapporteren en advies uitbrengen. Het evenement vindt plaats op 20 en 21 maart 2025 in de RAI te Amsterdam.
Orange Cyberdefense: steeds meer organisaties herhaaldelijk slachtoffer van cyberafpersing
Steeds meer organisaties worden herhaaldelijk het doelwit van cyberafpersing, waarbij gestolen data keer op keer worden misbruikt door verschillende dreigingsactoren. Dat is een van de verontrustende trends die naar voren komt in het jaarlijkse onderzoeksrapport van Orange Cyberdefense, genaamd Security Navigator 2025.