NetApp bestrijdt in realtime ransomware
NetApp biedt nieuwe mogelijkheden waarmee klanten hun data beter kunnen beschermen en herstellen tegen bedreigingen door ransomware. NetApp is één van de eerste die kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) direct in de primaire storage van bedrijven integreert en zo ransomware in real-time bestrijdt. De cyberresiliency-oplossingen van NetApp beschermen zowel primaire als secundaire data van organisaties, ongeacht of deze on-premises of in de cloud zijn opgeslagen.
Volgens Forrester richten cybercriminelen ransomware-aanvallen steeds vaker op kritieke infrastructuren en supply chains. Operationele verstoringen kosten zo miljoenen dollars. Als gevolg hiervan bestempelt 87 procent van de topmanagers en directeuren ransomware als een hoge of topprioriteit voor hun organisatie. Dit blijkt uit het NetApp 2023 Data Complexity-rapport. Wanneer cybercriminelen inbreuk maken op perimeters, netwerken en identiteiten, wordt storage de laatste verdedigingslinie voor de meest kritieke data van organisaties. Met de toenemende dreiging van ransomware hebben organisaties oplossingen nodig die niet alleen hun data beschermen en verloren data snel herstellen, maar ook de gebruikelijke bedrijfsvoering hervatten. NetApp vernieuwt zijn cyberresiliency-oplossingen en gebruikt de kracht van AI. Netapp geeft klanten het vertrouwen dat hun data veilig en toegankelijk zijn wanneer ze die nodig hebben.
"NetApp kiest voor een agressieve en proactieve aanpak om de data van onze klanten te beschermen tegen cyberbedreigingen met behulp van kunstmatige intelligentie. We zijn de eerste storage-leverancier die zijn data storageaanbod expliciet en financieel garandeert tegen ransomware", zegt Joost van Drenth, Senior Manager Solutions Specialist bij NetApp. "Vandaag versterken we dat leiderschap met updates om klantdata eenvoudig en continue te beschermen."
NetApp ontwerpt systemen voor datastorage en -beheer die data maximaal beschermen en beveiligen. Ze voldoet tegelijkertijd aan de standaarden voor data governance en compliance, met nieuwe updates die onder meer omvatten:
De nieuwste cyberresiliency-updates van NetApp helpen organisaties om proactief om te gaan met cybersecuritybedreigingen in complexe hybride en multicloud-omgevingen. AI wordt ingezet om bedreigingen te identificeren en activiteitverstoringen te voorkomen.
Meer informatie over Netapps oplossingen gericht op cyberweerbaarheid is hier te vinden
*Specifieke voorwaarden zijn van toepassing. Klanten moeten een garantie aanvragen.
Aanvullende informatie: |
Meer over
Lees ook
Ransomware-aanvallen zijn steeds vaker op gezondheidsinstellingen gericht
Hackers hebben een gevaarlijke methode ontdekt om via ransomware geld te verdienen. Cybercriminelen richten zich steeds vaker op de gezondheidszorg, die in toenemende mate patiëntgegevens digitaal opslaat. Door deze data in gijzeling te nemen hopen de cybercriminelen een flinke hoeveelheid geld te verdienen. Jeff Horne, een expert van beveiligings1
Ransomware Reveton breidt activiteiten uit van gijzeling naar diefstal
Reveton is een vorm van ransomware die ook wel bekend staat als het 'politievirus'. De malware heeft een update gekregen waardoor deze niet langer alleen computers in gijzeling neemt, maar ook wachtwoorden en bankgegevens probeert te stelen. De ransomware stelt dat het slachtoffer een misdrijf heeft begaan en claimt eigendom te zijn van een politiekorps. Dit korps zou de PC van het slachtoffer hebben vergrendeld. Door een boete te betalen kunnen slachtoffers hun PC weer ontgrendelen. In werkelijkheid hebben politiekorpsen echter niets met de malware te maken. Aan deze werkwijze heeft de malwa1
Fortinet waarschuwt voor ransomware op mobiele apparaten
Fortinet geeft vandaag een waarschuwing af en adviseert gebruikers van mobiele apparaten waakzaam te zijn voor mobiele ransomware, dat de afgelopen maanden flink in opkomst is. Ransom betekent ‘losgeld’ en ransomware is een vorm van malware die cybercriminelen op apparaten weten te installeren. Nadat het apparaat hiermee besmet is, kunnen gebruikers er nagenoeg niets meer mee doen. De cybercriminelen eisen betaling van gebruikers om de controle over hun apparaat terug te krijgen. Tot voor kort kwam ransomware hoofdzakelijk voor op desktop- en laptopcomputers, maar de laatste tijd richten de1