NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp-280210.jpg

NetApp biedt nieuwe mogelijkheden waarmee klanten hun data beter kunnen beschermen en herstellen tegen bedreigingen door ransomware. NetApp is één van de eerste die kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) direct in de primaire storage van bedrijven integreert en zo ransomware in real-time bestrijdt. De cyberresiliency-oplossingen van NetApp beschermen zowel primaire als secundaire data van organisaties, ongeacht of deze on-premises of in de cloud zijn opgeslagen.  

Volgens Forrester richten cybercriminelen ransomware-aanvallen steeds vaker op kritieke infrastructuren en supply chains. Operationele verstoringen kosten zo miljoenen dollars. Als gevolg hiervan bestempelt 87 procent van de topmanagers en directeuren ransomware als een hoge of topprioriteit voor hun organisatie. Dit blijkt uit het NetApp 2023 Data Complexity-rapport. Wanneer cybercriminelen inbreuk maken op perimeters, netwerken en identiteiten, wordt storage de laatste verdedigingslinie voor de meest kritieke data van organisaties. Met de toenemende dreiging van ransomware hebben organisaties oplossingen nodig die niet alleen hun data beschermen en verloren data snel herstellen, maar ook de gebruikelijke bedrijfsvoering hervatten. NetApp vernieuwt zijn cyberresiliency-oplossingen en gebruikt de kracht van AI. Netapp geeft klanten het vertrouwen dat hun data veilig en toegankelijk zijn wanneer ze die nodig hebben. 

"NetApp kiest voor een agressieve en proactieve aanpak om de data van onze klanten te beschermen tegen cyberbedreigingen met behulp van kunstmatige intelligentie. We zijn de eerste storage-leverancier die zijn data storageaanbod expliciet en financieel garandeert tegen ransomware", zegt Joost van Drenth, Senior Manager Solutions Specialist bij NetApp. "Vandaag versterken we dat leiderschap met updates om klantdata eenvoudig en continue te beschermen." 

 

 

NetApp ontwerpt systemen voor datastorage en -beheer die data maximaal beschermen en beveiligen. Ze voldoet tegelijkertijd aan de standaarden voor data governance en compliance, met nieuwe updates die onder meer omvatten: 

  • ONTAP Autonomous Ransomware Protection met Artificial Intelligence (ARP/AI) is het speerpunt van realtime bescherming tegen ransomware voor enterprise storage, met de grotere nauwkeurigheid en prestaties die nodig zijn om nieuwe, geavanceerdere cyberbedreigingen te detecteren en te beperken. NetApp was drie jaar geleden pionier op het gebied van autonome realtime detectie van ransomware direct in primaire enterprise storage. NetApp neemt nu het voortouw om adaptieve AI/ML-modellen te gebruiken die rechtstreeks in primaire storage van organisaties zijn ingebouwd. Deze modellen kijken in realtime naar signalen op bestandsniveau om zelfs de nieuwste ransomware-aanvallen te detecteren met een geplande precisie en recall van 99%+. NetApp biedt het komende kwartaal de eerste technologische preview van ARP/AI. 
  • NetApp BlueXP Ransomware Protection, nu in public preview, biedt één control plane die op intelligente wijze een end-to-end workload-centric ransomware verdediging coördineert en uitvoert. Klanten identificeren en beschermen met één klik kritieke workload data nauwkeurig en automatisch. Ook detecteert de oplossing een potentiële aanval en reageert erop. De workloads herstellen binnen enkele minuten, zodat waardevolle data worden beschermd en kostbare verstoringen tot een minimum worden beperkt.  
  • Application-Aware Ransomware Protection via NetApp SnapCenter 5.0 biedt onveranderlijke bescherming tegen ransomware voor applicaties. SnapCenter past de technologieën van NetApp voor bescherming tegen ransomware, die eerder werden gebruikt voor ongestructureerde data, nu toe op applicatieconsistente back-ups. SnapCenter 5.0 biedt ondersteuning voor belangrijke ONTAP-functies, zoals sabotagebestendige vergrendeling van Snapshot-kopieën, beveiligde SnapLock-volumes en SnapMirror Business Continuity. Het maakt robuustere databescherming voor applicaties en virtuele machines mogelijk. SnapCenter 5.0 ondersteunt de bescherming van applicaties op locatie met NetApp AFF, ASA en FAS, maar ook in de cloud.  
  • NetApp BlueXP Disaster Recovery, nu algemeen verkrijgbaar, biedt naadloze integratie met VMware-infrastructuur en storageopties voor zowel on-premises als grote publieke cloudomgevingen. Dankzij deze uitgebreide oplossing is er geen aparte infrastructuur voor stand-by disaster recovery (DR) meer nodig, waardoor de kosten dalen. De NetApp BlueXP disaster recovery vereenvoudigt failover- en failback-processen, waardoor soepele overgangen mogelijk zijn van on-premise VMware-infrastructuur naar de publieke cloud of naar een on-premise datacenter. 
  • NetApp Keystone Ransomware Recovery Guarantee breidt de huidige NetApp Ransomware Recovery Guarantee uit naar het storage-as-a-service aanbod, NetApp Keystone. Met deze garantie verzekert NetApp het herstel van snapshotgegevens bij een ransomware-aanval. Als snapshotkopieën niet via NetApp kunnen worden hersteld, biedt Netapp een compensatie*. 

De nieuwste cyberresiliency-updates van NetApp helpen organisaties om proactief om te gaan met cybersecuritybedreigingen in complexe hybride en multicloud-omgevingen. AI wordt ingezet om bedreigingen te identificeren en activiteitverstoringen te voorkomen. 

 

Meer informatie over Netapps oplossingen gericht op cyberweerbaarheid is hier te vinden  

 

*Specifieke voorwaarden zijn van toepassing. Klanten moeten een garantie aanvragen. 

 

Aanvullende informatie:  

- De veiligste storage op de planeet wordt nog beter 

- Wat is er nieuw in SnapCenter 5.0? 

 

Lees ook
Verizon Business publiceert 17e Data Breach Investigations Report (DBIR)

Verizon Business publiceert 17e Data Breach Investigations Report (DBIR)

Verizon Business maakt de resultaten van zijn 17e jaarlijkse Data Breach Investigations Report (DBIR) bekend. Hierin zijn 8302 securityincidenten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) geanalyseerd, waarvan 6005 (meer dan 72%) bevestigde inbreuken.

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

In deze blog gaan we in op de verschillen tussen generative AI en applied AI. Wat zijn nu eigenlijk de voor-en nadelen van generative AI en wanneer kan je beter kiezen voor applied AI? Het zal je niet verbazen: niet elke omgeving is geschikt voor generative AI.