Nieuwe beveiliging Snapchat in slechts half uur gekraakt

hicksonsnapchathack

Snapchat wil voorkomen dat bots accounts kunnen registeren bij het sociale netwerk. Het bedrijf lanceerde daarom begin deze week een nieuwe beveiliging. Gebruikers moeten voortaan bij het registreren van een account alle afbeeldingen aanklikken waarop het silhouet van het Snapchat-logo wordt getoond. Helaas voor Snapchat is een beveiligingsonderzoeker erin geslaagd de beveiligingsmaatregel binnen een uur te kraken.

Steven Hickson schrijft dat de keuze van Snapchat om gebruikers patronen te laten herkennen om hun 'menselijkheid' aan te tonen opvallend is. Het zou voor computers namelijk net zo eenvoudig zijn deze taak uit te voeren als mensen. Hickson noemt de nieuwe beveiligingsmaatregel dan ook een 'bijzonder slecht idee'.

De programmeur stelt in ongeveer 30 minuten wat code in elkaar te hebben geknutseld waardoor hij een computer de silhouet van het Snapchat-logo kon laten herkennen. Hickson stelt dat zijn machine hierbij een succesratio van 100 procent behaalt. Zijn computer kon vanaf dit moment dus alweer geautomatiseerd een account registeren bij Snapchat.

 
Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

HSD Jaarverslag 2023

HSD Jaarverslag 2023

Het Security Delta (HSD) ecosysteem floreert en vierde in 2023 haar 10-jarig jubileum. Terugkijkend op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat HSD Office weer heeft gepresteerd. Met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd.

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

Logischer is de qREMS-gecertificeerde Dienst voor aangetekend E-mailen van SecuMailer. Secumailer garandeert om te beginnen dat een bericht wordt bezorgd en onderweg niet kan worden gemanipuleerd. Daarnaast is er voor elke mail een ontvangstrapport.