Nieuwe e-maildienst is beveiligd met twee verschillende wachtwoorden

Wetenschappers van Harvard, het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en het Europese onderzoekslaboratorium CERN hebben een nieuwe zwaar beveiligde e-maildienst ontwikkeld. Gebruikers moeten twee wachtwoorden invoeren om in te kunnen loggen. Daarnaast wordt alle data ten allen tijde versleuteld opgeslagen.

Met ProtonMail willen de wetenschappers encryptie en privacy mainstream-onderwerpen maken. De e-maildienst is dan ook zo opgezet dat iedereen deze kan gebruiken, ook zonder technische kennis. Alle beveiligingsmaatregelen worden dan ook achter de schermen geregeld, zonder dat de gebruikers hier zelf iets voor hoeft te doen.

Twee wachtwoorden

De nadruk ligt bij ProtonMail naast gebruiksvriendelijkheid uiteraard op beveiliging. Alle data wordt daarom altijd versleuteld opgeslagen op servers in Zwitserland. Het bedrijf waar deze servers staan heeft geen toegang tot encryptiesleutels. Zelfs als het bedrijf dus wordt gedwongen toegang te geven tot data kan het bedrijf de data niet ontsleutelen.

Daarnaast is het ook inloggen zwaar beveiligd. Gebruikers moeten twee wachtwoorden invoeren voordat zij toegang krijgen tot hun e-mailaccount. Het eerste wachtwoord wordt naar de servers van ProtonMail gestuurd en wordt gebruikt om in te loggen op het account. De mailbox is echter alleen op de computer van de gebruiker opgeslagen. Om deze mailbox te kunnen openen moet een tweede wachtwoord worden ingevoerd.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.