Nieuwe smartphone vernietigt alle data indien de behuizing wordt geopend

boeingblack

Vliegtuigfabrikant en defensiebedrijf Boeing werkt aan een smartphone die zichzelf uit bescherming kan wissen. Zodra een aanvaller probeert de Boeing Black open te maken wordt alle data direct gewist. Ook versleutelt de veilige smartphone alle vormen van communicatie.

Dit meldt persbureau Reuters. De Boeing Black is gericht op de defensiesector en overheden. Al het communicatieverkeer van en naar de smartphone wordt versleuteld, wat afluisteren onmogelijk moet maken. Gebruikers weten hierdoor zeker dat zij in alle veiligheid kunnen communiceren.

Vastgelijmd en afgekit

Krijgt een aanvaller de Boeing Black in handen? Dan is het een hele klus het apparaat open te maken. De behuizing van het apparaat is namelijk met epoxhars vastgelijmd, wat het zeer moeilijk maakt deze open te maken. De schroeven die de onderdelen bij elkaar houden zijn afgekit en dus niet zo maar toegankelijk.

Lukt het een aanvaller toch de beveiligde smartphone open te maken? Dan detecteert de smartphone deze aanval en wist direct alle aanwezige informatie. Informatie zou hierdoor nooit in handen kunnen vallen van aanvallers.

Lees ook
Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Erik Wolthuis is Marketing en Product Manager bij Kyocera Document Solutions. Zijn collega Mark Rövekamp is Product Manager voor diensten en software en de privacy lead. Zij spraken over het belang van beveiligde printomgevingen en documentmanagement.

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Naar aanleiding van de publicatie van de whitepaper van de Europese Commissie "How to master Europe's digital infrastructure" benadrukt Euralarm, een brancheorganisatie van de Europese elektronische brand- en beveiligingsindustrie, de potentiële risico's en uitdagingen die gepaard gaan met een ongecoördineerde en voortijdige uitschakeling van 2G-1

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.