Nieuwe smartphone vernietigt alle data indien de behuizing wordt geopend

boeingblack

Vliegtuigfabrikant en defensiebedrijf Boeing werkt aan een smartphone die zichzelf uit bescherming kan wissen. Zodra een aanvaller probeert de Boeing Black open te maken wordt alle data direct gewist. Ook versleutelt de veilige smartphone alle vormen van communicatie.

Dit meldt persbureau Reuters. De Boeing Black is gericht op de defensiesector en overheden. Al het communicatieverkeer van en naar de smartphone wordt versleuteld, wat afluisteren onmogelijk moet maken. Gebruikers weten hierdoor zeker dat zij in alle veiligheid kunnen communiceren.

Vastgelijmd en afgekit

Krijgt een aanvaller de Boeing Black in handen? Dan is het een hele klus het apparaat open te maken. De behuizing van het apparaat is namelijk met epoxhars vastgelijmd, wat het zeer moeilijk maakt deze open te maken. De schroeven die de onderdelen bij elkaar houden zijn afgekit en dus niet zo maar toegankelijk.

Lukt het een aanvaller toch de beveiligde smartphone open te maken? Dan detecteert de smartphone deze aanval en wist direct alle aanwezige informatie. Informatie zou hierdoor nooit in handen kunnen vallen van aanvallers.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.