Nieuwe smartphone vernietigt alle data indien de behuizing wordt geopend

boeingblack

Vliegtuigfabrikant en defensiebedrijf Boeing werkt aan een smartphone die zichzelf uit bescherming kan wissen. Zodra een aanvaller probeert de Boeing Black open te maken wordt alle data direct gewist. Ook versleutelt de veilige smartphone alle vormen van communicatie.

Dit meldt persbureau Reuters. De Boeing Black is gericht op de defensiesector en overheden. Al het communicatieverkeer van en naar de smartphone wordt versleuteld, wat afluisteren onmogelijk moet maken. Gebruikers weten hierdoor zeker dat zij in alle veiligheid kunnen communiceren.

Vastgelijmd en afgekit

Krijgt een aanvaller de Boeing Black in handen? Dan is het een hele klus het apparaat open te maken. De behuizing van het apparaat is namelijk met epoxhars vastgelijmd, wat het zeer moeilijk maakt deze open te maken. De schroeven die de onderdelen bij elkaar houden zijn afgekit en dus niet zo maar toegankelijk.

Lukt het een aanvaller toch de beveiligde smartphone open te maken? Dan detecteert de smartphone deze aanval en wist direct alle aanwezige informatie. Informatie zou hierdoor nooit in handen kunnen vallen van aanvallers.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA