Nieuwe software spoort malware op en herstelt automatisch de schade

hacker

Onderzoekers hebben software ontwikkeld die in staat is de gevolgen van een beveiligingslek zelf op te lossen. De software herkent virussen en exploits en kan geheel automatisch de schade hiervan herstellen.

De Advanced Adaptive Applications (A3) draaien in een virtuele machine en houdt hier zowel het besturingssysteem als alle applicaties in de gaten. De software zoekt naar afwijkingen en bedenkt een oplossing om deze afwijking ongedaan te maken. Hierdoor is de software in staat iedere wijziging die kwaadaardige software aanbrengt in applicaties of het besturingssysteem op te sporen en aan te pakken.

Hoofd van het team van onderzoekers Eric Eide noemt de nieuwe software een belangrijke doorbraak. Het team heeft vier jaar lang aan de A3-software gewerkt. De software is in eerste instantie gericht op de Amerikaanse overheid, die deze voor defensiedoeleinden wil inzetten. Eide sluit echter niet uit dat A3 op termijn ook voor consumenten beschikbaar wordt gesteld. Meer informatie over het project is hier te vinden.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

Ondanks dat het totale aantal netwerkdetecties van malware in het afgelopen kwartaal bijna gehalveerd is ten opzichte van het vorige kwartaal, is het aantal detecties van malware gericht op endpoints met 82% gestegen.