Nieuwe stichting moet cybercrime gaan bestrijden

hacker

De Secure Domain Foundation (SDF) is een nieuwe non-profit organisaties die cybercrime gaat identificeren en voorkomen. Het initiatief wordt gesteund door meerdere beveiligingsbedrijven, Facebook en het Amerikaanse telecombedrijf Verizon.

De stichting is opgericht op beveiligingsonderzoeker Chris Davis, verantwoordelijk voor het uit de lucht halen van het Mariposa-botnet, en Norm Ritchie, één van de zeven ICANN-leden die de sleutel heeft om het internet letterlijk opnieuw op te starten. Dit kan noodzakelijk zijn om de beschikbaarheid van internet na een grootschalige cyberaanval te herstellen.

Cybercrime bestrijden

SDF is opgericht om een halt toe te roepen aan cybercrime. De stichting gaat actief helpen bij de bestrijding en preventie van cybercriminaliteit. De stichting stelt tools, onderzoek en informatie die dit mogelijk moet maken gratis beschikbaar.

De tools zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor registrars en Top Level Domain-operators, maar worden de komende maanden ook beschikbaar gesteld aan partijen die de internetinfrastructuurbeheren. Denk hierbij aan hostingproviders, opsporingsinstanties en Computer Emergency Response Teams (CERT's) van bedrijven.

Lees ook
Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.