Nieuwe website helpt gemeenten hun informatiebeveiliging te verbeteren

hacker3

Een nieuwe website van de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) gaat Nederlandse gemeenten helpen hun informatiebeveiliging te verbeteren. De website houdt gemeenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en geeft gemeenten een aantal handige tips.

De nieuwe website heeft als doel gemeenten beter te voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en de dienstverlening van de IBD overzichtelijk te ontsluiten. De website maakt onderdeel uit van het Nationaal Respons Netwerk, dat op 17 april 2014 is gelanceerd.

Onderwerpen

Allerlei onderwerpen komen op de website aan bod. Zo worden gemeenten gewezen op belangrijke stappen die zij kunnen nemen om hun informatiebeveiliging te verbeteren, maar ook op evenementen en conferenties waar zij hun kennis op dit gebied kunnen bijspijkeren.

Gemeenten kunnen zich officieel aansluiten bij de IBD. De dienst krijgt hierdoor meer informatie over een specifieke gemeente beschikbaar, waardoor de IBD deze gemeente gericht kan helpen op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees ook
'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt