Nieuwe website helpt gemeenten hun informatiebeveiliging te verbeteren

hacker3

Een nieuwe website van de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) gaat Nederlandse gemeenten helpen hun informatiebeveiliging te verbeteren. De website houdt gemeenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en geeft gemeenten een aantal handige tips.

De nieuwe website heeft als doel gemeenten beter te voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en de dienstverlening van de IBD overzichtelijk te ontsluiten. De website maakt onderdeel uit van het Nationaal Respons Netwerk, dat op 17 april 2014 is gelanceerd.

Onderwerpen

Allerlei onderwerpen komen op de website aan bod. Zo worden gemeenten gewezen op belangrijke stappen die zij kunnen nemen om hun informatiebeveiliging te verbeteren, maar ook op evenementen en conferenties waar zij hun kennis op dit gebied kunnen bijspijkeren.

Gemeenten kunnen zich officieel aansluiten bij de IBD. De dienst krijgt hierdoor meer informatie over een specifieke gemeente beschikbaar, waardoor de IBD deze gemeente gericht kan helpen op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees ook
KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert PhishER Plus Threat Intel, een nieuwe functie die websitereputatiegegevens van Webroot rechtstreeks in PhishER Plus-console integreert. Deze integratie maakt snellere, geautomatiseerde detectie en reactie op webgebaseerde dreigingen mogelijk.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM