Nieuws over Kaspersky

Kaspersky-280210-2021

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

 

Op ITchannelPRO zijn over de twee besluiten artikelen geschreven waarbij ook naar de Nederlandse en Belgische context is gekeken. Daarover kan worden gesteld dat de Amerikaanse besluiten gevolgen zullen hebben voor bedrijven en personen in Nederland en België die zaken doen met een van de drie gesanctioneerde Kasperksy entiteiten of de twaalf personen die op een zwarte lijst zijn gezet.

 

Bedrijven met een Amerikaanse aandeelhouder of grote klanten uit dat land zullen – tot zover dat al niet het geval was – vragen gaan krijgen of zaken wordt gedaan met Kaspersky. Iedereen heeft het immers kunnen lezen in de krant of online. Het nieuws is op meer kanalen verschenen dan alleen tech georiënteerde titels.

 

Het tweede sanctiebesluit, dat gericht is op bestuurders van de bedrijven die in Rusland actief zijn, is voor het gros van de bedrijven wat minder relevant, maar kan evenzo leiden tot vragen over de commerciële banden met het bedrijf.

Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

HSD Jaarverslag 2023

HSD Jaarverslag 2023

Het Security Delta (HSD) ecosysteem floreert en vierde in 2023 haar 10-jarig jubileum. Terugkijkend op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat HSD Office weer heeft gepresteerd. Met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd.

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

Logischer is de qREMS-gecertificeerde Dienst voor aangetekend E-mailen van SecuMailer. Secumailer garandeert om te beginnen dat een bericht wordt bezorgd en onderweg niet kan worden gemanipuleerd. Daarnaast is er voor elke mail een ontvangstrapport.