Oracle scheidt zakelijke en persoonlijke data met Oracle Mobile Security Suite

Werknemers zijn steeds meer actief op mobiele apparaten. Het is voor bedrijven dan ook belangrijker dan ooit de toegang tot en de beveiliging van data op mobiele apparaten onder controle te houden. Oracle lanceert daarom de Oracle Mobile Security Suite.

De Oracle Mobile Security Suite geeft bedrijven de flexibiliteit apparaten toegang te geven tot het bedrijfsnetwerk. Hierbij wordt een scheiding aangebracht tussen bedrijfs- en persoonlijke gegevens. Dit voorkomt dat eventuele malafide persoonlijke data van gebruikers bedrijfsdata kan beïnvloeden.

Geïntegreerd platform

De nieuwe suite biedt een geïntegreerd platform waarop organisaties de toegang kunnen beheren van alle applicaties vanaf alle apparaten, inclusief laptops, desktops en mobiele apparaten. De apparaatgerichte benadering van de huidige beheeroplossingen voor mobiele apparaten creëert vaak afgescheiden beveiligingssilo’s, waardoor weer dure integratie met Identity-oplossingen nodig is. Oracle Mobile Security Suite is echter een applicatie- en gebruikersgerichte oplossing die de toegang van apparaten veiliger en efficiënter beheert.

Oracle Mobile Security Suite biedt een veilige werkplek die bedrijven in staat stelt om zowel zakelijke apps als bedrijfsgegevens te scheiden en te beschermen. Bedrijven kunnen policies af te dwingen en tegelijkertijd de privacy van zowel de persoonlijke apps als data van gebruikers te waarborgen op hetzelfde apparaat.

Complete oplossing

Naast een scheiding van persoonlijke en zakelijke informatie biedt de Oracle Mobile Security Suite een complete oplossing voor mobiele applicaties. Zo zijn features beschikbaar als single sign-on, netwerk-tunneling per applicatie, encryptie voor opgeslagen data, native integratie met Microsoft Active Directory voor gedeelde schijftoegang, een bedrijfsapplicatiecatalogus en een inpaktool om op maat gemaakte of COTS-applicaties in een werkplekomgeving op te nemen.

Oracle Mobile Security Suite is onderdeel van het Oracle Mobile Platform. De oplossing kan out-of-the-box worden geïntegreerd met de Mobile Suite van Oracle. Dit maakt applicatieontwikkeling, -integratie en -implementatie mogelijk. De suite is ook als standalone oplossing beschikbaar.

Logische aanpak

"Oracle Mobile Security Suite brengt de kracht van het Oracle Identity Management-platform naar mobiele apparaten. Als gevolg daarvan helpt de Suite organisaties de BYOD-uitdaging aan te gaan met een logische aanpak", zegt Amit Jasuja, senior vicepresident Java en Identity Management bij Oracle. "Door de uitbreiding van het aantal mogelijkheden om te beveiligen en de toegang te controleren op mobiele apparaten, zijn organisaties in staat bedrijfsgegevens te beschermen op privé-apparaten van werknemers, zonder concessies te doen aan de gebruikerservaring."

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA