Oracle scheidt zakelijke en persoonlijke data met Oracle Mobile Security Suite

Werknemers zijn steeds meer actief op mobiele apparaten. Het is voor bedrijven dan ook belangrijker dan ooit de toegang tot en de beveiliging van data op mobiele apparaten onder controle te houden. Oracle lanceert daarom de Oracle Mobile Security Suite.

De Oracle Mobile Security Suite geeft bedrijven de flexibiliteit apparaten toegang te geven tot het bedrijfsnetwerk. Hierbij wordt een scheiding aangebracht tussen bedrijfs- en persoonlijke gegevens. Dit voorkomt dat eventuele malafide persoonlijke data van gebruikers bedrijfsdata kan beïnvloeden.

Geïntegreerd platform

De nieuwe suite biedt een geïntegreerd platform waarop organisaties de toegang kunnen beheren van alle applicaties vanaf alle apparaten, inclusief laptops, desktops en mobiele apparaten. De apparaatgerichte benadering van de huidige beheeroplossingen voor mobiele apparaten creëert vaak afgescheiden beveiligingssilo’s, waardoor weer dure integratie met Identity-oplossingen nodig is. Oracle Mobile Security Suite is echter een applicatie- en gebruikersgerichte oplossing die de toegang van apparaten veiliger en efficiënter beheert.

Oracle Mobile Security Suite biedt een veilige werkplek die bedrijven in staat stelt om zowel zakelijke apps als bedrijfsgegevens te scheiden en te beschermen. Bedrijven kunnen policies af te dwingen en tegelijkertijd de privacy van zowel de persoonlijke apps als data van gebruikers te waarborgen op hetzelfde apparaat.

Complete oplossing

Naast een scheiding van persoonlijke en zakelijke informatie biedt de Oracle Mobile Security Suite een complete oplossing voor mobiele applicaties. Zo zijn features beschikbaar als single sign-on, netwerk-tunneling per applicatie, encryptie voor opgeslagen data, native integratie met Microsoft Active Directory voor gedeelde schijftoegang, een bedrijfsapplicatiecatalogus en een inpaktool om op maat gemaakte of COTS-applicaties in een werkplekomgeving op te nemen.

Oracle Mobile Security Suite is onderdeel van het Oracle Mobile Platform. De oplossing kan out-of-the-box worden geïntegreerd met de Mobile Suite van Oracle. Dit maakt applicatieontwikkeling, -integratie en -implementatie mogelijk. De suite is ook als standalone oplossing beschikbaar.

Logische aanpak

"Oracle Mobile Security Suite brengt de kracht van het Oracle Identity Management-platform naar mobiele apparaten. Als gevolg daarvan helpt de Suite organisaties de BYOD-uitdaging aan te gaan met een logische aanpak", zegt Amit Jasuja, senior vicepresident Java en Identity Management bij Oracle. "Door de uitbreiding van het aantal mogelijkheden om te beveiligen en de toegang te controleren op mobiele apparaten, zijn organisaties in staat bedrijfsgegevens te beschermen op privé-apparaten van werknemers, zonder concessies te doen aan de gebruikerservaring."

Lees ook
Fortinet lanceert FortiAppSec Cloud, platform voor geavanceerde beveiliging en centraal beheer

Fortinet lanceert FortiAppSec Cloud, platform voor geavanceerde beveiliging en centraal beheer

Fortinet, introduceert vandaag FortiAppSec Cloud. Dit cloudplatform verenigt alle tools die nodig zijn voor de beveiliging van internetapplicaties en het beheer van hun prestaties. FortiAppSec Cloud stroomlijnt de beveiliging van internetapplicaties en API’s en combineert dat met mogelijkheden als geavanceerde bescherming

Nieuw ITU-adviesorgaan wil onderzeese telecomkabels beter beschermen

Nieuw ITU-adviesorgaan wil onderzeese telecomkabels beter beschermen

Om de beschikbaarheid van onderzeese telecomkabels te versterken, hebben de International Telecommunication Union (ITU) en de International Cable Protection Committee (ICPC) gezamenlijk het International Advisory Body for Submarine Cable Resilience opgericht. Dit nieuwe orgaan zal zich richten op het verbeteren van de weerbaarheid van onderzeese k1

DORA: wat ITOps-teams moeten weten

DORA: wat ITOps-teams moeten weten

DORA vestigt een best practice die ThousandEyes bespreekt in The Internet Report: het belang van het nemen van verantwoordelijkheid voor je gehele dienstverleningsketen, inclusief de delen die je niet direct onder controle hebt. Onder DORA zijn financiële instellingen verplicht om zowel hun eigen ICT-infrastructuur als die van hun externe partner1