Orange Business Services neemt Atheos over

Orange Business Services neemt Atheos over, een Europese speler op het gebied van cyberdefensie. Atheos werd in 2002 opgericht en is pionier op het gebied van IT-identificatie en beveiligingsmanagement. Met zo’n 130 experts op het gebied van cyberveiligheid ondersteunt Atheos grote bedrijven in het definiëren, implementeren en handhaven van hun beveiligingsstrategieën.

Orange Business Services heeft de afgelopen jaren een brede beveiligingsstrategie ontwikkeld. Met beheerde en geïntegreerde beveiligingsoplossingen in 220 landen en gebieden worden zowel de infrastructuur als de gebruikers beschermd. Orange kent wereldwijd acht Security Operations Centers (SOC). Deze zorgen ervoor dat de beveiligingsoplossingen 24/7 gemonitord kunnen worden.

Door de acquisitie van Atheos is Orange Business Services in staat om het bestaande aanbod verder te versterken. Gezamenlijk pakken de bedrijven twee essentiële eisen in de hedendaagse zakelijke omgeving op:

  • het verstrekken van behendige toegangscontrole en preventiebeleid tegen dataverlies; en
  • proactieve cyberdefensie door de  identificatie van beveiligingsbreuken en –problemen, detectie en analyse van stille aanvallen en plaatselijke en directe crisismanagement.

De expertise van Atheos wordt gecombineerd met de bestaande competenties van Orange Business Services op het gebied van beveiliging en onder een nieuwe gemeenschappelijke vlag ondergebracht, namelijk Orange Cyberdefense.

"Sinds onze oprichting in 2002 hebben wij doorlopend een sterke groei kunnen realiseren. Door aan te sluiten bij Orange Business Services kunnen we profiteren van diens exceptionele expertise op het gebied van kritische infrastructuur, om ons naar het volgende niveau te tillen. Orange Cyberdefense biedt een geloofwaardig antwoord op de veiligheidseisen van grote bedrijven en overheidsinstellingen," zegt Michel Van Den Berghe, General Manager en oprichter van Atheos.

"Beveiliging blijft een grote zorg voor onze klanten" zegt Thierry Bonhomme, Senior Executive Vice President Orange Business Services. "Dit betekent dat het leveren van robuuste beveiligingsdiensten een strategische prioriteit voor Orange Business Services is geworden. Door deze acquisitie zijn we nu een Europese leverancier geworden die in staat is om bedrijven te ondersteunen in het implementeren van multidimensionale beveligingsstrategieën."

Meer over
Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

HSD Jaarverslag 2023

HSD Jaarverslag 2023

Het Security Delta (HSD) ecosysteem floreert en vierde in 2023 haar 10-jarig jubileum. Terugkijkend op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat HSD Office weer heeft gepresteerd. Met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd.

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

Logischer is de qREMS-gecertificeerde Dienst voor aangetekend E-mailen van SecuMailer. Secumailer garandeert om te beginnen dat een bericht wordt bezorgd en onderweg niet kan worden gemanipuleerd. Daarnaast is er voor elke mail een ontvangstrapport.