Orange Cyberdefense waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in ReCrystallize Server

OCD kwetsbaarheid

Orange Cyberdefense heeft kritieke kwetsbaarheden in ReCrystallize Server ontdekt. Deze kwetsbaarheden maken het voor onbevoegden mogelijk om op afstand en zonder authenticatie toegang tot getroffen systemen te krijgen. Op dit moment is nog geen patch beschikbaar.

ReCrystallize Server is serversoftware waarmee je interactieve rapporten kunt delen. Gebruikers kunnen deze bekijken in een webbrowser, zonder dat daarvoor extra software nodig is. Een van de kwetsbaarheden, ontdekt door securityspecialist Paul van der Haas, maakt misbruik van een beveiligingslek binnen de authenticatiemechanismen van de software. Aanvallers kunnen hiermee speciale verzoeken naar de server sturen, die deze beschouwt als legitiem. Daardoor kunnen kwaadwillenden mogelijk administratieve controle over de server krijgen. Op die manier kunnen ze onder andere gevoelige gegevens bekijken, wijzigen of verwijderen, en mogelijk andere systemen binnen het netwerk compromitteren.

Onmiddellijke acties voor eindgebruikers:

De kwetsbaarheid is direct na de ontdekking gedeeld met de betrokken fabrikant ReCrystallize Software en de wereldwijde cybersecuritydatabase MITRE. Het is niet bekend of deze kwetsbaarheid al misbruikt is. Zolang er nog geen oplossing is, dringen we er bij alle ReCrystallize Server-gebruikers op aan om de volgende richtlijnen strikt te volgen:

  1. Serverisolatie: beperk de toegang tot de ReCrystallize Server zoveel mogelijk, zodat deze alleen beschikbaar is voor gebruikers die deze daadwerkelijk nodig hebben. Dit verkleint het risico op ongeautoriseerde toegang aanzienlijk.
  2. Toepassing van hardening: harden ReCrystallize Server door onder andere het uitschakelen van absolute paden, het wijzigen van het standaardwachtwoord en het inschakelen van encryptie. 
  3. Versterking van de onderliggende webserver: het is cruciaal om de webserver up-to-date te houden en te zorgen dat het principe van het minste privilege wordt toegepast. Wij adviseren ook om uitgaand SMB-verkeer te blokkeren om de veiligheid verder te verhogen. 

 

Paul van der Haas heeft zijn bevindingen uitgebreid beschreven in deze blog.

Meer over
Lees ook
ESET Research publiceert het nieuwste APT Activity Report

ESET Research publiceert het nieuwste APT Activity Report

ESET, heeft haar nieuwste APT Activity Report uitgebracht, dat een overzicht geeft van opmerkelijke activiteiten van geselecteerde APT-groepen (advanced persistent threat) die door ESET-onderzoekers zijn gedocumenteerd van oktober 2023 tot eind maart 2024.

Arctic Wolf verbetert security van hybride medewerkers door integratie met Security Service Edge (SSE) oplossingen

Arctic Wolf verbetert security van hybride medewerkers door integratie met Security Service Edge (SSE) oplossingen

Het Arctic Wolf Platform kan nu geïntegreerd worden nu met Security Service Edge (SSE) oplossingen van Cato Networks, Netskope en Zscaler. Dankzij deze integraties kunnen Arctic Wolf Managed Detection and Response klanten hun SSE-investeringen effectiever inzetten

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.