Overheidsbrede Cyberoefening en webinars 2023
Digitale systemen bieden onze samenleving veel kansen, maar ze brengen ook risico's met zich mee. De veiligheid in de digitale wereld is nog niet op hetzelfde niveau als in de fysieke wereld.
Om de digitale veiligheid in Nederland te verbeteren werd onlangs de Nederlandse Cybersecuritystrategie gepresenteerd. En ook in de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren is er veel aandacht voor dit thema. Want de overheid heeft de maatschappelijke taak om de kansen van digitalisering te verzilveren en tegelijkertijd de digitale veiligheid te beschermen. Cybersecurity is een essentiële randvoorwaarde voor succesvolle digitalisering.
Oefenen met cyberincidenten is een goede manier om uw organisatie voor te bereiden op een digitale crisis. Daarom nodig ik u dit jaar weer van harte uit om deel te nemen aan het Overheidsbreed Cyberprogramma. U kunt in oktober verschillende cyberwebinars volgen. Op maandag 30 oktober vindt de Overheidsbrede Cyberoefening plaats en maandag 4 december een interessante masterclass. Vorig jaar oefenden meer dan 100 organisaties simultaan mee. En ook dit jaar bieden we u deze mogelijkheid. Doet u mee? Bekijk de informatie en meld u aan.
Meer over
Lees ook
Risico cyberaanval stijgt enorm
Sectoren die als essentieel worden beschouwd voor het functioneren van de Nederlandse maatschappij bevinden zich in een escalerende strijd tegen cyberdreigingen. Onderzoek van DNV Cyber toont aan dat dreigingsactoren, zoals cybercriminelen en nationale staten, zich richten op digitale kwetsbaarheden van supply chains die met hen verbonden zijn.
BehaviorBirds lanceert de eerste opleiding gedragsverandering voor cybersecurity professionals
BehaviorBirds lanceert in april de eerste post-master opleiding Cybergedragsverandering: een unieke, wetenschappelijk onderbouwde opleiding die cybersecurity professionals leert hoe je menselijk gedrag structureel beïnvloedt. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 31 maart inschrijven voor de opleiding.
Nieuw onderzoek KnowBe4: gemiddelde kosten van datalekken stijgen tot 4,88 miljoen dollar
De kosten van cyberaanvallen blijven stijgen, met een gemiddelde van 4,88 miljoen dollar voor een datalek in 2024. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van KnowBe4, het cybersecurityplatform op het gebied van human risk management. Het rapport benadrukt de groeiende noodzaak voor bedrijven om hun cyberbeveiliging te versterken