Palo Alto Networks en VMware verbeteren beveiliging in het software-defined datacenter

Palo Alto Networks, specialist in beveiliging, en VMware breiden hun strategisch partnership uit. De bedrijven sluiten een nieuwe, gezamenlijke reseller-overeenkomst. Daarnaast introduceren ze de eerder aangekondigde oplossing voor geïntegreerde netwerkbeveiliging en netwerkvirtualisatie.

Met de geïntegreerde oplossing van Palo Alto Networks en VMware kunnen klanten gebruikmaken van de mogelijkheden voor gedistribueerde netwerken en diensten van VMware NSX in combinatie met de nieuwe-generatie beveiligingstechnologieën van Palo Alto Networks. Zo implementeren, schalen, beveiligen en beschermen ze applicaties voor software-defined datacenters. Daardoor realiseren klanten meer flexibiliteit en efficiëntie met gecentraliseerd policybeheer en -implementatie.

Beveiligingscomponenten

De oplossing bestaat uit de Palo Alto Networks VM-1000-HV (een nieuw model in de VM-serie, ontworpen voor VMware NSX-interoperabiliteit), abonnementen op preventie tegen bedreigingen, het Panorama-gecentraliseerde beheerplatform en premium klantondersteuning in combinatie met het VMware NSX-netwerkvirtualisatieplatform. De beveiligingscomponenten zijn vanaf nu beschikbaar via Palo Alto Networks-resellers en het VMware NSX netwerkvirtualisatieplatform is beschikbaar bij VMware. Vanaf het tweede kwartaal 2014 kunnen klanten een compleet oplossingspakket afnemen direct bij VMware en VMware Elite NSX-partners.

Om de implementatie eenvoudiger te maken, schreven Palo Alto Networks en VMware een gevalideerde, technische referentiegids met implementatiecases van gebruikers.

Lange samenwerking

“Palo Alto Networks en VMware zijn al lange tijd strategische partners die ons helpen alle mogelijkheden uit het software-defined datacenter te halen. Het stelt ons in staat applicaties te gebruiken, die ons dynamische retailbedrijf ondersteunen en tegelijkertijd beschermen tegen cyberaanvallen. De gezamenlijke oplossing voor netwerkbeveiliging en netwerkvirtualisatie van Palo Alto Networks en VMware maakt een snelle beschikbaarstelling van nieuwe-generatie netwerkbeveiliging voor onze applicaties mogelijk. Ook is er een ‘single pane of glass’-beheerinterface voor al onze security-policy’s in onze, voor bijna honderd procent gevirtualiseerde, datacenteromgeving.” John Spiegel, Manager IS Communications bij Columbia Sportswear.

“De reseller-overeenkomst en algemene beschikbaarheid van onze gezamenlijke oplossing betekenen een mijlpaal in ons strategische partnership met VMware. Het is het resultaat van de energie die we beide in de samenwerking gestoken hebben, zodat klanten een soepel werkend, flexibel software-defined datacenter realiseren met ingebouwde bescherming. Het helpt de aanschaf van de benodigde componenten eenvoudiger te maken.” Chad Kinzelberg, Senior Vice President Business and Corporate Development bij Palo Alto Networks.

Dynamische cloud-datacenters

“Voor netwerkbeveiligingsteams die in dynamische cloud-datacenters werken, is het gebruik van beproefde netwerk-security-processen en fysieke apparatuur een grote uitdaging. In samenwerking met onze strategische partner Palo Alto Networks breiden we beveiliging in het software-defined datacenter uit en vereenvoudigen we het. Ons gezamenlijk streven om een uitgebreide en volledig geïntegreerde netwerkbeveiligingsoplossing te leveren, zorgt ervoor dat de voordelen van netwerkvirtualisatie voor wat betreft flexibiliteit en snelheid worden uitgebreid naar de beveiligingsinfrastructuur.” Stephen Mullaney, Senior Vice President and General Manager Networking & Security Business Unit van VMware.

Palo Alto Networks en VMware erkennen de veranderende eisen voor wereldwijde organisaties. Daarom sloten ze een partnership om een geïntegreerde oplossing te leveren, die het gevirtualiseerde, nieuwe-generatie beveiligingsplatform van Palo Alto Networks in de VM-serie combineert met het VMware NSX-netwerkvirtualisatieplatform. Met deze gezamenlijke oplossing zijn klanten in staat nieuwe-generatie netwerkbeveiliging te verenigen in hun fysieke en virtuele omgevingen met een enkel beheerpunt. De geïntegreerde oplossing van VMware NSX en Palo Alto Networks helpt alles uit het software-defined datacenter te halen wat erin zit. IT-organisaties kunnen hiermee:

  • het leveren van nieuwe-generatie beveiligingsdiensten automatiseren;
  • de implementatie van bedrijfskritische applicaties versnellen met transparante uitvoering van beveiliging;
  • de operationele efficiëntie optimaliseren via eenvoudiger security-policy’s met virtuele, cloud- en bedrijfscontext;
  • fouten in beveiligingsconfiguratie verminderen door het delen van context tussen virtualisatie en beveiligingsomgevingen;
  • gevirtualiseerde applicaties in verschillende betrouwbaarheidsniveaus in het datacenter eenvoudig segmenteren en veilig in werking stellen;
  • vereenvoudigde beveiligings- en compliance-mandaten aanpakken met bescherming tegen bekende en onbekende bedreigingen, waaronder exploits, virussen, spyware, malware en advanced persistent threats (APT’s).
Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet maakt de bevindingen uit het 2024 Cloud Security Report bekend. In het rapport wordt beschreven wat de problemen zijn die organisaties hebben met de beveiliging van hun cloudomgevingen.