Panasonic brengt business units Security en IVM onder in een nieuw bedrijf: i-PRO EMEA

Panasonic-logo

Panasonic Europe B.V. en Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU) hebben vandaag aangekondigd dat ze de Europese business units Security en Industrial Medical Vision (IMV), beide onderdeel van PSCEU, onderbrengen in een nieuw, onafhankelijk bedrijf, i-PRO EMEA B.V. (i-PRO EMEA). Dat zal zijn activiteiten officieel starten op 1 oktober 2021 en deel uitmaken van het in Japan gevestigde Panasonic i-PRO Sensing Solutions Co., Ltd. (PIPS).
 

Geschiedenis en achtergrond

De business units Security en IMV, die behoren tot Panasonics Connected Solutions Company, ontwikkelen al zo’n 60 jaar beveiligingsoplossingen en medische apparatuur. In Europa zijn ze gevestigde en vooraanstaande spelers die, voortbouwend op hun innovaties en technologische leiderspositie, hun klanten steevast uitstekende beeldkwaliteit en betrouwbare producten bieden.
 
Omdat PSCEU zijn strategische focus verlegt, besloten Panasonic en PIPS beide activiteiten onder te brengen in een nieuw bedrijf, i-PRO EMEA. De bedoeling is de nieuwe B.V. uit te breiden en de erfenis van Panasonic van de afgelopen 60 jaar als basis te gebruiken.
 

Vooruitblik

“Panasonic wist samen met zijn partners het Europees marktaandeel van Security en IMV aanzienlijk te vergroten. Ik ben echt blij met de oprichting van Security en IMV, wat enkel mogelijk was dankzij ons sterke partnernetwerk. Naarmate PSCEU zijn strategische koers begon te wijzigen als onderdeel van een mondiale verandering, zijn we beginnen zoeken naar een partnerbedrijf dat Security en IMV met succes kon voortzetten en optimaal benutten, in overeenstemming met de vereisten van de hedendaagse markt en klanten. We denken dat PIPS de beste keuze is om deze twee business units verder uit te bouwen tot bloeiende activiteiten,” zei Hiroyuki Nishiuma, Managing Director van PSCEU.
 
“We zijn zeer blij met de nieuwe i-PRO-vestiging in Europa. i-PRO EMEA is een belangrijke stap naar de verdere groei van i-PRO op mondiaal niveau,” zei Masato Nakao, Voorzitter van de Raad van Bestuur & CEO van Panasonic i-PRO Sensing Solutions Co., Ltd. "Voor onze klanten ontwikkelen en leveren we producten die talloze innovaties bevatten. Onze drijfveer is onze bedrijfsmissie, die erin bestaat de menselijke zintuigen te versterken met technologie, om kritieke momenten vast te leggen zodat professionals in de frontlinie actie kunnen ondernemen. Om de filosofie te realiseren van ‘The Power of Truth’, vervat in ons bedrijfslogo, zullen we flexibel blijven in ons denken, doortastend in onze inspanningen en oprecht in onze initiatieven.”
 
i-PRO EMEA zal zijn hoofdkantoor in Amsterdam vestigen en van start gaan op 1 oktober 2021. De zakelijke contacten blijven tijdens de overgang van Panasonic naar i-PRO EMEA bestaan, waardoor de dagelijkse activiteiten zullen verdergaan zoals gewoonlijk. 
Meer over
Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.