PayPal gaat betalingsverkeer vanaf iPhones laten autoriseren met vingerafdruk

apple-touchid

PayPal wil betalingsverkeer van de iPhone en iPad gaan beveiligen met behulp van vingerafdrukken. Het bedrijf wil hiervoor de vingerafdrukscanner Touch ID gaan gebruiken, die in de iPhone 5S is ingebouwd.

Dit hebben PayPal-medewerkers op Apple's developers conferentie WWDC gemeld (via Forbes). Apple introduceerde vorige week iOS 8, de opvolger van het huidige besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Het technologiebedrijf maakt hierbij gelijk bekend dat ontwikkelaars de beschikking krijgen over een API die hen in staat stelt de vingerafdrukscanner Touch ID te gebruiken in apps.

PayPal wil deze API gaan inzetten om gebruikers de mogelijkheid te geven betalingen via zijn mobiele app met een vingerafdruk te autoriseren. Dit moet het betalen via de app een stuk sneller en gebruiksvriendelijker maken. Vreemd is de stap overigens niet, aangezien PayPal sinds het voorjaar van 2014 ook ondersteuning biedt voor de vingerafdrukscanner in de Galaxy S5.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA