Phishingaanval via e-mailadres van de Belastingdienst

Cybercriminelen misbruiken een e-mailadres van de Belastingdienst in een phishingaanval. Door de phishingmailtjes vanaf het e-mailadres 'noreply@belastingdienst.nl' te versturen hopen de aanvallers slachtoffers te overtuigen op een malafide link te klikken.

De e-mail stelt dat de ontvanger een nieuw bericht heeft ontvangen in zijn berichtenbox op Belastingdienst.nl. Door op een link te klikken en in te loggen kan het slachtoffer volgens de phishingmail het bericht lezen. In werkelijkheid worden waarschijnlijk de inloggegevens van de gebruiker gestolen of proberen de cybercriminelen slachtoffers te besmetten met malware.

De Belastingdienst erkent in sommige gevallen e-mail te gebruiken. De organisatie benadrukt echter nooit in een e-mail te zullen vragen een bericht in de berichtenbox op Belastingdienst.nl te openen. Ook vraagt de Belastingdienst nooit via e-mail om persoonlijke gegevens. De organisatie adviseert mensen die de phishingmail ontvangen deze direct te verwijderen.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA