Phishingcampagne uit naam van Nationale Nederlanden

phishing

Cybercriminelen verspreiden phishingmails uit naam van Nationale Nederlanden. Via de mail proberen zij klanten van Nationale Nederlanden te overtuigen persoonlijke informatie te overhandigen. De e-mail stelt dat het account van gebruikers is gecompromitteerd.

Hiervoor waarschuwt Nationale Nederland. In de e-mail stellen de cybercriminelen dat onlangs is gebleken dat een derde partij illegaal is binnengedrongen op het ‘Online Nationale-Nederlanden/Account’. De toegang tot het account zou daarom zijn beperkt. Via een link zouden gebruikers de toegang kunnen herstellen door ter controle bepaalde gegevens op te geven. Het gaat hierbij onder andere om de NAW-gegevens, geboortedatum en wachtwoord.

“Heeft u op een link geklikt? Het is in dat geval verstandig om uw wachtwoord te resetten. Kies bij het inloggen voor “ Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?” en vraag via “Wachtwoord vergeten” een nieuw wachtwoord op. Heeft u hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088 663 01 12”, schrijft Nationale Nederlanden op zijn website.

Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

HSD Jaarverslag 2023

HSD Jaarverslag 2023

Het Security Delta (HSD) ecosysteem floreert en vierde in 2023 haar 10-jarig jubileum. Terugkijkend op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat HSD Office weer heeft gepresteerd. Met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd.

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

Logischer is de qREMS-gecertificeerde Dienst voor aangetekend E-mailen van SecuMailer. Secumailer garandeert om te beginnen dat een bericht wordt bezorgd en onderweg niet kan worden gemanipuleerd. Daarnaast is er voor elke mail een ontvangstrapport.