Pointsharp en Cryptshare bundelen hun krachten

cryptshare

Pointsharp, gesteund door Main Capital Partners, kondigt de acquisitie aan van secure beveiligde communicatie specialist Cryptshare AG ("Cryptshare"), gevestigd in Duitsland.

Met deze acquisitie zet Pointsharp uit Zweden haar groeitraject voort. Het bedrijf wil de toonaangevende leverancier van in Europa gemaakte cyberbeveiligingsproducten worden, en daarmee de Europese datasoevereiniteit te versterken. Pointsharp stelt bedrijven in staat een betere, modernere en veiligere werkplek te bouwen. Main investeerde in 2020 in Pointsharp voor de volgende groeifase, met een sterke focus op internationale expansie. In 2021 is het Zweedse bedrijf Secmaker toegevoegd aan het portfolio van Pointsharp. Het is daardoor een toonaangevende Scandinavische speler in de Identity and Access markt ("IAM") . Met de overname van Cryptshare versterkt Pointsharp's positie als leidende speler in beveiligingssoftware op de Europese markt. Momenteel bedient men meer dan 3.000 klanten. Cryptshare stelt organisaties in staat om hun digitale communicatie te beveiligen, gevoelige data te beschermen en te voldoen aan de AVG. Onder de klanten bevinden zich (lokale) overheden, financiële instellingen, organisaties in de gezondheidszorg en fabrikanten.

Complete security software suite

De Pointsharp groep biedt nu een suite van oplossingen en diensten die een veilige workflow van toegang tot communicatie mogelijk maakt. De oplossingen variëren van geavanceerde authenticatie, beveiligde publicatie van applicaties, apparaat beveiliging, lifecycle provisioning, beveiligde e-mail en bestandsoverdracht tot enterprise collaboration. De overname van Cryptshare komt op een moment dat er een toenemende behoefte is aan software die de veiligheid van gegevens in de samenleving en werkomgevingen verbetert. In een wereld die wordt gedomineerd door toenemende digitalisering en automatisering van processen.

Meer over
Lees ook
KnowBe4 rondt overname Egress af

KnowBe4 rondt overname Egress af

KnowBe4, aanbieder van ‘s werelds grootste security awareness training en gesimuleerde phishing platform, kondigt de afronding aan van de overname van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mailbeveiliging.

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare neemt BastionZero over

Cloudflare heeft BastionZero overgenomen. Dit is een toegangsplatform op basis van zero trust-infrastructuur, waarmee Cloudflare de toegang op afstand heeft versterkt tot IT-systemen voor de klanten van Cloudflare One, het secure access service edge (SASE)-platform van het bedrijf.

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.