Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint news release

Nieuwe adaptieve dataverlies preventie via e-mail dicht kloof in DLP-strategieën en stopt verkeerd verzonden e-mails ter voorkoming van reputatieschade,verlies van klanten en boetes 

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties. De combinatie van Proofpoint’s toonaangevende technologie en intelligentie voor bescherming tegen dreigingen en dataverlies met Tessian’s AI-ondersteunende gedrags- en dynamische detectie, biedt organisaties de meest uitgebreide verdediging tegen menselijke risico’s.  

Dataverlies via e-mail is een groot, maar te voorkomen probleem. 71% van de IT-professionals schrijft de belangrijkste oorzaak van dataverlies bij hun organisatie toe aan onoplettende werknemers die de verkeerde bestanden in een e-mail toevoegen, gevoelige informatie naar een persoonlijk account mailen, of e-mails naar een verkeerde ontvanger versturen. In feite is een verkeerd verstuurde e-mail één van de meest eenvoudige en belangrijkste oorzaken van dataverlies. Ongeveer één derde van de werknemers stuurt ieder jaar e-mails naar een verkeerde ontvanger. Een verkeerd verzonden e-mail met werknemers- of klantgegevens levert, volgens de privacyrichtlijnen zoals CCPA en GDPR, een aanzienlijke boete op.  

 

Voorkom e-mailblunders 

Adaptive E-mail DLP gebruikt AI op basis van gedrag voor het zowel onopzettelijk als opzettelijk automatisch in realtime detecteren, voorkomen en beperken van dataverlies via e-mail. Dit voorkomt inbreuken die traditionele, vooraf gedefinieerde DLP-regels, moeilijker stoppen. Adaptieve E-mail DLP stopt data-inbreuken via e-mail door: 

  • Inzicht in typisch werknemersgedrag analyseren van honderden datapunten van iedere e-mail en de bijlagen met behulp van relatiegrafieken, diepgaande inhoudsinspectie en AI op basis van gedrag.
  • Gevoelige data van organisaties beschermen wanneer de verkeerde ontvanger automatisch wordt ingevuld, of medewerkers de verkeerde bijlage delen.
  • Live coaching dat gebruikers helpt bij het corrigeren van fouten en het voorkomen van incidenten met dataverlies als gevolg.

“Data verliest zichzelf niet, mensen raken data kwijt. Onzorgvuldige werknemers gaan verkeerd met gegevens om, kwaadwillende gebruikers lopen er de deur mee uit en gecompromitteerde accounts worden gekaapt om bij hen te stelen.”, zegt Ryan Kalember, Chief Strategy Officer bij Proofpoint. “DLP-systemen op basis van regels zijn een cruciaal onderdeel van het securityprogramma van ieder bedrijf, maar ze vangen alleen vooraf gedefinieerde risico’s op. Hierdoor zien ze bepaalde incidenten waarbij data verloren gaan, over het hoofd. Adaptive E-mail DLP gebruikt een op gedrag gebaseerde AI-benadering om op te vangen wat op regels gebaseerde DLP-systemen missen. Dit ondersteunt organisaties bij het verminderen van de menselijke risico’s.”

“We zijn enthousiast dat we dezelfde adaptieve e-mailtechnologie die we intern gebruiken, ook aan onze klanten kunnen leveren met Proofpoint en Tessian. Met deze oplossing kunnen klanten van Optiv vertrouwen dat alle bekende en onbekende risico’s voor verlies van gevoelige data worden aangepakt”, zegt Max Shier, Chief Information Security Officer, Optiv.

“Tessian verfijnt zijn visie om zich niet alleen te richten op het beschermen van de menselijke laag, maar gebruikt e-mailsecurity ook als middel voor het verhogen van de securitycultuur binnen organisaties - Forrester, The Forrester Wave™: Enterprise Email Security, Q2 2023, Lisa Burn, 12 juni 2023.

IT Security en Risk Management Manager, Gartner Peer Insights™ review: “Over het algemeen, hebben we het gevoel dat de DLP van Proofpoint de hype van het kunnen beschermen en beveiligen van onze datasecuritymaatregelen waarmaakt.”

Gartner, Market Guide for Data Loss Prevention, Ravisha Chugh en Andrew Bales, 4 september 2023: “Investeer in een DLP-oplossing die het volledige verloop van de data begrijpt, basisactiviteiten voor de gebruiker identificeert en daaropvolgende acties vergelijkt met de basisactiviteit door het verzamelen van contextuele aanwijzingen over het wie, wat, wanneer en waar van de data.”

Ga voor meer informatie over Proofpoint’s Adaptive E-mail DLP-oplossing naar link.

Ga voor meer informatie over Proofpoint’s Information Protection platform naar link.

Lees ook
SOC-analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts

SOC-analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts

De cyberveiligheid van bedrijven staat onder druk als gevolg van het grote aantal alerts dat analisten in een Security Operations Center (SOC) dagelijks ontvangen. Gemiddeld zijn dit zo’n 5.185 alerts per SOC-team per dag,

ESET PROTECT-platform nu met nieuw MDR-aanbod en geïntegreerd Mobile Threat Defense

ESET PROTECT-platform nu met nieuw MDR-aanbod en geïntegreerd Mobile Threat Defense

ESET lanceert twee nieuwe MDR-beveiligingsniveaus (Managed Detection and Response): ESET PROTECT MDR voor SMB en ESET PROTECT MDR Ultimate voor Enterprise. Deze niveaus zijn gebouwd op de basis van het ESET PROTECT Elite beveiligingsniveau

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.