Qualys breidt TruRisk Platform uit naar enterprise én mkb

022823 Qualys Expands TruRisk Platform_image

Qualys breidt het TruRisk Platform uit met nieuwe producten, VMDR TruRisk-pakketten en Enterprise TruRisk Management. Hierdoor kunnen nu zowel grootzakelijke als mkb-ondernemers de risico’s voor IT-beveiliging binnen hun infrastructuur terugdringen.

Oplossingen op maat voor het mkb

De nieuwe pakketten van Qualys combineren Vulnerability Management Detection and Response (VMDR), Patch Management en Multi-Vector EDR in oplossingen op maat voor mkb-bedrijven. Deze pakketten bieden ook de partners van Qualys meer kansen. Zij kunnen hun klanten meer producten bieden en het onboardingproces stroomlijnen.

De nieuwe pakketten voor alles-in-één cybersecurity in het mkb zijn:

  • VMDR TruRisk – Geeft nu ook kleinere organisaties toegang tot mogelijkheden op grootzakelijk niveau, zoals inzicht in IT-middelen, beheer van kwetsbaarheden, risicobeoordeling en herstelworkflows op basis van prioriteit.
  • VMDR TruRisk FixIT – Biedt alle voordelen van VMDR TruRisk plus Qualys Patch Management voor detectie en herstel op basis van risico's. Gebruikers kunnen kwetsbaarheden prioriteren en het toepassen van patches automatiseren op basis van de urgentie voor het bedrijf.
  • VMDR TruRisk ProtectIT – Vult VMDR TruRisk FixIt aan met bescherming tegen malware en bedreigingen op basis van multi-vector- en bedrijfscontext voor alle endpoints om malware en ransomware te blokkeren.

Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys: “Mkb-ondernemers willen hun beveiligingstoolsets consolideren. Daarom lanceren we deze pakketten die het voor klanten heel eenvoudig en voordelig maken om gebruik te maken van meerdere Qualys-oplossingen. Hiermee willen we het verzamelen van informatie over risico's verbeteren en mkb-organisaties helpen snel te reageren om zo het risico snel te verkleinen.”

Enterprise TruRisk Management

Naast TruRisk-oplossingen voor het mkb introduceert Qualys ook Enterprise TruRisk Management (ETM). Met ETM kunnen klanten informatie over beveiliging en kwetsbaarheden uit oplossingen van derden invoeren in de Qualys-omgeving. Gegevens uit meerdere bronnen vormen zodoende één krachtig beheerprogramma voor de aanpak van risico's in IT-beveiliging. De oplossing brengt beveiliging en ITOps samen in het doeltreffend terugdringen van risico’s.

“Het aantal ontdekte kwetsbaarheden neemt snel toe, evenals de snelheid waarmee zwakke plekken worden aangevallen”, zegt ‘t Gilde. “Dit maakt het voor beveiligings- en IT-teams extra lastig om op tijd te reageren. Er is een preventief platform nodig dat in één gecorreleerde weergave inzichtelijk maakt waar de risico’s waar data aan blootgesteld kunnen worden en Qualys Enterprise TruRisk Management voorziet in deze behoefte. Het verzamelt gegevens van andere kwetsbaarhedenscanners en -tools in het Qualys-platform en levert op basis hiervan datagestuurde prioritering van risico's, zodat slimmere beslissingen kunnen worden genomen en problemen sneller worden opgelost.”

Beschikbaarheid

De VMDR TruRisk-pakketten voor het midden- en kleinbedrijf zijn direct beschikbaar. Ga voor een gratis proefversie naar qualys.com/forms/vmdr-trurisk. Enterprise TruRisk Management is begin maart beschikbaar als preview. Aanmelden voor de preview kan op qualys.com/etm-preview.

 

Aanvullende informatie

 

Meer over
Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.