Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys-280210

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.

"AI heeft het potentieel om zinvolle, stapsgewijze vooruitgang te boeken op het gebied van cyberbeveiliging", zegt Ann Johnson, corporate vicepresident van Microsoft Security Business Development. "Beveiliging is een teamsport en we zijn blij met de samenwerking met onze Security Copilot-partners. Gezamenlijk leveren we klanten oplossingen die de verdediging tegen cyberaanvallen verbeteren en die de belofte van AI waarmaken."

Qualys werkt samen met de productteams van Microsoft aan de productontwikkeling van Security Copilot. Dit gebeurt op verschillende manieren, waaronder validatie en verfijning van nieuwe scenario's, het geven van feedback over productontwikkeling en functies die in toekomstige productreleases verwerkt worden. Qualys levert ook validatie en feedback van API’s voor het uitbreiden van Security Copilot.

"We werken graag samen met Microsoft omdat de invloed van AI op IT-beveiliging onmiskenbaar is”, zegt Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys. “Aanvallers maken nu al gebruik van het potentieel van AI en het is tijd dat de verdedigers van cyberrisico’s de inhaalslag maken. Security Copilot maakt het mogelijk om de cyberrisico’s niet langer reactief, maar proactief te beheren. Dat sluit volledig aan bij ons Enterprise TruRisk Platform, waarmee organisaties de cyberrisico's effectiever kunnen meten, communiceren en elimineren."

Security Copilot is het eerste op AI gebaseerde beveiligingsproduct waarmee IT-professionals snel kunnen reageren op bedreigingen, signalen direct kunnen verwerken en de risico’s binnen enkele minuten kunnen beoordelen. De toepassing combineert een geavanceerd ‘large language model’ (LLM) met een model dat specifiek voor beveiliging werd ontwikkeld en dat wordt gevoed door de informatie van Microsoft over bedreigingen vanuit de hele wereld en van meer dan 65 biljoen dagelijkse signalen.

Lees ook
Cloudflare: "83% van de bedrijven in Nederland verwacht in 2024 een cyberaanval, slechts 28% is voorbereid"

Cloudflare: "83% van de bedrijven in Nederland verwacht in 2024 een cyberaanval, slechts 28% is voorbereid"

83% van de ondervraagde bedrijven in Nederland verwacht in 2024 het slachtoffer te worden van een cyberaanval, terwijl maar 28% daarop is voorbereid. Dat is een belangrijk resultaat van een onderzoek dat Cloudflare heeft laten uitvoeren naar cyberdreigingen onder ruim 4.000 verantwoordelijken voor de cybersecurity (CISO) in 13 landen, waaronder in1

Proofpoint: "Cybercriminelen profiteren van het EK voetbal 2024"

Proofpoint: "Cybercriminelen profiteren van het EK voetbal 2024"

Op vrijdag 14 juni begint het EK voetbal 2024. Het evenement vindt dit jaar plaats in Duitsland. Fans die nog niet over een ticket beschikken, proberen nog een mooie deal te scoren – het evenement vindt per slot van rekening naast onze deur plaats.

Darktrace introduceert Managed Detection & Response om beveiligingsactiviteiten te versterken

Darktrace introduceert Managed Detection & Response om beveiligingsactiviteiten te versterken

Darktrace, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie voor cybersecurity, introduceert een nieuw serviceaanbod, Darktrace Managed Detection & Response (MDR). Deze service combineert de beste detectie- en responsmogelijkheden in zijn klasse met de expertise van een wereldwijd analistenteam.