Real-time activiteiten van hackers opsporen met SAS Cybersecurity

sleutels-beveiliging-security

Cybercriminelen worden steeds slimmer en veranderen continu van methoden en werkwijze. De beste verdediging tegen cyberaanvallen is een proactieve benadering. Cyberbedreigingen zouden niet alleen als een IT-issue moeten worden gezien, maar juist als een zakelijk probleem worden behandeld.

Dit stelt SAS Cybersecurity. Om hackers het hoofd te bieden proberen security-leveranciers zelf analytics-toepassingen te ontwikkelen of te integreren in hun oplossingen. “Hackers kunnen nu nog vaak maanden ongestoord hun gang gaan zonder dat zij ontdekt worden”, zegt Olaf Passchier, Technology Solution Consultant bij SAS. “Zij hebben gedurende die tijd alle kans om de meest kostbare informatie van een organisatie te verzamelen en te gebruiken voor eigen praktijken. Dit is vanzelfsprekend een enorme bedreiging en tegelijkertijd een gat in de huidige markt voor cybersecurity.”

Real-time inzicht in security-risico’s

SAS speelt hierop in met SAS Cybersecurity, een platform dat miljarden netwerktransacties correleert en analyseert, waarbij contextuele informatie uit de hele organisatie wordt gebruikt zoals data over functionele bedrijfsprocessen en -onderdelen en security-protocollen. Het platform optimaliseert en analyseert data in real-time en geeft een beeld van de security-risico’s.

“Activiteiten van hackers zijn vaak lastig te detecteren en verborgen in enorme hoeveelheden data. De meeste security-oplossingen genereren bovendien teveel alerts”, vertelt Bryan Harris, Director Research & Development Cyberanalytics bij SAS. “SAS Cybersecurity voegt een essentiële beveiligingslaag toe. Door data real-time te benutten en te verrijken en op basis van gedrag complexe analytics toe te passen.”

 
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.