Regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter investeert in Authasas

De regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter investeert in Authasas. De investering in het Haagse software-ontwikkelingsbedrijf, dat zich toelegt op het leveren van sterke authenticatie, is de eerste voor InnovationQuarter in de topsector Safety & Security. Met deze kapitaalverstrekking verwacht Authasas versneld de internationale groeiambitie waar te maken.

Dit maakt wethouder Ingrid van Engelshoven (Den Haag) maakte vandaag op de HSD Campus de nieuwste investering van de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter in Authasas bekend. Authasas ontwikkelt software voor het leveren van authenticatie met de focus op veiligheid, bruikbaarheid en beheersbaarheid. Het bedrijf zet verschillende beveiligingstechnieken in waaronder eenmalige wachtwoorden, biometrie, smartcards en/of mobiele authenticatie. Deze technieken kunnen vanuit één centrale locatie worden beheerd.

Investeren in Safety & Security

Als investeerder biedt InnovationQuarter via haar participatiefonds innovatieve (door)startende MKB-ers en jonge technologiebedrijven in Zuid-Holland durfkapitaal om innovaties naar de markt te brengen.

Wethouder Van Engelshoven heeft de financiering symbolisch bekrachtigd door het overhandigen van een plaquette aan Reinier van der Drift. Van Engelshoven is zeer enthousiast over de investering: “Binnen The Hague Security Delta wordt op unieke wijze samengewerkt om innovaties op het gebied van veiligheid te ontwikkelen met als doel meer banen en een veiliger wereld. Het is goed nieuws dat bedrijven uit de securitysector met een investering van InnovationQuarter kunnen doorgroeien.”

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.