Rotterdamse haven vraagt ethische hackers kwetsbaarheden te melden

1212-Rotterdam-Marketing

Het Havenbedrijf Rotterdam lanceert een responsible disclosure-programma. Ethische hackers die zwakheden in havensystemen ontdekken kunnen de kwetsbaarheden via het programma melden aan het havenbedrijf.

"Bij Havenbedrijf Rotterdam N.V. vinden wij de veiligheid van onze systemen erg belangrijk. Ondanks onze zorg voor de beveiliging van onze systemen kan het voorkomen dat er toch een zwakke plek is. Als u een zwakke plek in één van onze systemen heeft gevonden horen wij dit graag zodat we zo snel mogelijk maatregelen kunnen treffen", schrijft het bedrijf op zijn website.

Geen uitnodiging

Het bedrijf stelt dat ethische hackers expliciet hun best mogen doen een zwakheid te vinden. Tegelijkertijd benadrukt het Havenbedrijf Rotterdam dat dit geen uitnodiging is het bedrijfsnetwerk uitgebreid actief te scannen om zwakke plekken te ontdekken. "Wij monitoren ons bedrijfsnetwerk zelf. Hierdoor is de kans groot dat een scan wordt opgepikt, dat er onderzoek wordt gedaan en mogelijk onnodige kosten worden gemaakt", meldt het bedrijf.

Het Havenbedrijf Rotterdam vraagt ethische hackers die een kwetsbaarheid hebben gevonden hun bevindingen te mailen naar security@portofrotterdam.com. Het bedrijf verzoekt hackers hun informatie met de PGP key te versleutelen, wat moet voorkomen dat de kwetsbaarheid in verkeerde handen kan vallen. Het bedrijf vraagt ethische hackers met klem de ontdekte zwakheden in de beveiliging niet actief te misbruiken. Meer data downloaden dan noodzakelijk is om het lek aan te tonen of het inzien van gegevens van derden wordt dan ook niet getolereerd.

Iedere melding wordt onderzocht

Het bedrijf belooft iedere melding serieus te nemen en te onderzoeken. Het Havenbedrijf Rotterdam stelt daarnaast binnen drie werkdagen te zullen reageren op een melding, waarbij het bedrijf een beoordeling van de melding en een verwachte datum voor de oplossing zal verstrekken. Wie een kwetsbaarheid meldt wordt door het bedrijf op de hoogte gehouden van de voortgang van het oplossen van het probleem.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1