Rotterdamse haven vraagt ethische hackers kwetsbaarheden te melden

1212-Rotterdam-Marketing

Het Havenbedrijf Rotterdam lanceert een responsible disclosure-programma. Ethische hackers die zwakheden in havensystemen ontdekken kunnen de kwetsbaarheden via het programma melden aan het havenbedrijf.

"Bij Havenbedrijf Rotterdam N.V. vinden wij de veiligheid van onze systemen erg belangrijk. Ondanks onze zorg voor de beveiliging van onze systemen kan het voorkomen dat er toch een zwakke plek is. Als u een zwakke plek in één van onze systemen heeft gevonden horen wij dit graag zodat we zo snel mogelijk maatregelen kunnen treffen", schrijft het bedrijf op zijn website.

Geen uitnodiging

Het bedrijf stelt dat ethische hackers expliciet hun best mogen doen een zwakheid te vinden. Tegelijkertijd benadrukt het Havenbedrijf Rotterdam dat dit geen uitnodiging is het bedrijfsnetwerk uitgebreid actief te scannen om zwakke plekken te ontdekken. "Wij monitoren ons bedrijfsnetwerk zelf. Hierdoor is de kans groot dat een scan wordt opgepikt, dat er onderzoek wordt gedaan en mogelijk onnodige kosten worden gemaakt", meldt het bedrijf.

Het Havenbedrijf Rotterdam vraagt ethische hackers die een kwetsbaarheid hebben gevonden hun bevindingen te mailen naar security@portofrotterdam.com. Het bedrijf verzoekt hackers hun informatie met de PGP key te versleutelen, wat moet voorkomen dat de kwetsbaarheid in verkeerde handen kan vallen. Het bedrijf vraagt ethische hackers met klem de ontdekte zwakheden in de beveiliging niet actief te misbruiken. Meer data downloaden dan noodzakelijk is om het lek aan te tonen of het inzien van gegevens van derden wordt dan ook niet getolereerd.

Iedere melding wordt onderzocht

Het bedrijf belooft iedere melding serieus te nemen en te onderzoeken. Het Havenbedrijf Rotterdam stelt daarnaast binnen drie werkdagen te zullen reageren op een melding, waarbij het bedrijf een beoordeling van de melding en een verwachte datum voor de oplossing zal verstrekken. Wie een kwetsbaarheid meldt wordt door het bedrijf op de hoogte gehouden van de voortgang van het oplossen van het probleem.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.