Sabotage van internet zeekabels en satellieten

secior-265210

Zeekabels

Rusland, onderzoekt actief waar Nederland kwetsbaar is, denk hierbij aan internet zeekabels, onze stroomvoorziening en de haven van Rotterdam. Als de Russen een aantal van de meer dan 400 glasvezelpijpen zou saboteren, zouden de gevolgen volgens deskundigen ingrijpend zijn.

De vraag is daarom ook hoe goed organisaties zijn voorbereid als deze sabotage plaatsvindt. Werken de cyberverdedigingssystemen naar behoren en is er een degelijk incident response plan?.

Wanneer deze vragen met ‘nee’ worden beantwoord is er duidelijk behoefte aan een pro-actieve analyse. Dat begint met het inventariseren van de aanvalsoppervlakte door zichtbaarheid te verkrijgen over de IT, OT & IoT componenten, het vroegtijdig detecteren van bedreigingen en het opstellen van een adequate verdedigingsstrategie.

Satellieten

De Oekraïense economie wordt momenteel draaiend gehouden door Starlink, het grootste satellietnetwerk ter wereld. Duizenden satellieten leveren internetdiensten aan zowel militairen, bedrijven als burgers in de Oekraïne. Maar ook de cyber- en fysieke dreigingen tegen satellieten zijn niet langer een hypothetische discussie. Rusland heeft aangetoond commerciële satellieten te willen en kunnen aanvallen, denk aan de cyberaanval op Viasat vorig jaar tijdens het begin van het conflict.

Op 22 maart aanstande geeft Secior een lezing over dit onderwerp en de uitdagingen voor datacenters. Satelliet cybersecurity specialist Barbara Grofe zal o.a. haar visie geven over dit vraagstuk.

Barbara is wereldwijd één van de hoogst gecertificeerde cybersecurity experts: GICSP, CISSP-ISSAP-ISSEP-ISSMP, HCISPP, CSSLP, CEHv10, DoDD 8140, 8570 IAM_IAT I-II-III, IASAE I-II, CND-SP, CCSK, PCII, ITIL, MDQM, PMP. Adviseur van de NSA, NASA, US Navy, Department of Defense en Advisory board lid van Secior.

Geïnteresseerde kunnen zich aanmelden via info@secior.com

 

* Secior is een 100% Nederlands cybersecurity bedrijf dat de cyberweerbaarheid van de kritieke entiteiten vergroot. Secior bundelt jarenlange ervaring en de technische kennis van zowel de mission critical datacenterwereld als de cybersecurity industrie.

Meer over
Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.