Samsung gaat ethische hackers belonen

hacker4-gabor-kalman

Samsung start een beloningsprogramma voor ethische hackers. Het programma is gericht op mobiele apparaten van het bedrijf en bijbehorende software. Het bedrijf betaalt per lek maximaal 200.000 dollar uit.

Dit maakt Samsung bekend in een blogpost. Via het beloningsprogramma zegt Samsung te willen profiteren van de vaardigheden en expertise van security onderzoekers, wat het bedrijf beter in staat moet stellen een ‘veilige mobiele ervaring’ te leveren aan klanten. Het programma is sinds januari 2016 in een pilot beschikbaar en wordt nu op grote schaal uitgerold.

Het programma heeft betrekking op 38 verschillende mobiele apparaten van het bedrijf. Daarnaast looft Samsung beloningen uit voor kwetsbaarheden die worden aangetroffen in Samsung Mobile Services, waaronder Bixby, Samsung Account, Samsung Pay en Samsung Pass. De beloning die beveiligingsonderzoekers tegemoet kunnen zien is afhankelijk van zowel de ernst van het aangetroffen lek als hun vermogen om deze via een proof of concept aan te tonen. De voorwaarden voor het beloningsprogramma zijn hier te vinden.

Lees ook
Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.