Scherpere eisen voor DigiD-wachtwoorden

digid

De overheid heeft de eisen waaraan DigiD-wachtwoorden moeten voldoen aangescherpt. Door de nieuwe regels moeten sommige burgers hun wachtwoord aanpassen voordat zij DigiD weer kunnen gebruiken.

De nieuwe wachtwoorden mogen minimaal 8 en maximaal 32 karakters lang zijn. De wachtwoorden moeten bestaan uit minimaal één kleine letter, één hoofdletter, één cijfer en één leesteken. De nieuwe maatregelen voorkomen dat gebruikers zwakke wachtwoorden kiezen voor hun DigiD, aangezien deze relatief eenvoudig kunnen worden gekraakt.

De overheid raadt gebruikers aan een uniek wachtwoord te kiezen dat zij nog niet gebruiken bij andere online diensten. Indien een andere online dienst wordt gekraakt loopt de DigiD van burgers hierdoor geen risico.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA